🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Sosionomikoulutus

31 heinä 2015
KYSYMYS
Hei!

Jatkan lukio-opintoni loppuun aikuislukion puolella ja sen jälkeen suuntana olisi sosionomikoulutus. Pääsenkö lukiosta suoraan hakemaan sosionomikoulutukseen vai onko siinä jotain välikäsiä (esim. pitääkö olla ammatillinen tutkinto tai työkokemusta yms)? Oletan, että lukiosta pääsee suoraan hakemaan amk:hon, mutta useasti olen kuullut että siihen vaaditaan muutakin.

Voiko sosionomikoulutuksen pääsykokeisiin valmistautua jotenkin erityisesti, etenkin kun hakisin "pelkältä" lukiopohjalta? Vaikuttaako lukion kurssien arvosanat pääsymahdollisuuksiin ja mitä aineita kannattaisi petrata?

Ystävällisin terveisin, Jenna.

Vastaus

31 heinä 2015

Heippa Jenna,

Kiitos kysymyksestäsi! Voit hakea lukiopohjalta suoraan sosionomikoulutukseen, eikä tähän tarvita hakiessa ns. ylimääräisiä välikäsiä.

Sosiaali- ja terveysalan valintakokeeseen kutsutaan vähintään nelinkertainen määrä (koulumenestyksestä ja ensimmäisesta hakutoiveesta saatavien pisteiden perusteella) hakijoita aloituspaikkojen määrään verrattuna. Valintakokeessa arvioidaan alalle soveltuvuutta arvioimalla motivaatiota, sosiaalisia valmiuksia ja oppimis- ja työskentelyvalmiuksia.

Eli toisin sanoen koulumenestys vaikuttaa pääsykoekutsun saamiseen. Koulumenestyspisteitä saa lukion päättötodistuksen keskiarvosta sekä yo-tutkintotodistuksen arvosanoista. Yo-tutkintotodistuksen arvosanoista vaikuttavat ainakin äidinkieli, matematiikka sekä muut kielet, joihin kannattaa panostaa lukiossa. Valintaperusteista suosittelen lukemaan lisää täältä.

Sosionomikoulutusta tarjoavat oppilaitokset löydät täältä.

Onnea vielä jäljellä oleviin opintoihisi sekä seuraavan koulutukseen hakuun!

Terkuin,
Hanna
Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi