Opiskelujen lisäajan anominen

23 maalis 2016
KYSYMYS
Hei!
Voinko hakea uudestaan korkeakouluun opiskelemaan tutkintoa, jos olen jo kerran vastaanottanut opiskelupaikan, mutta opiskelu jäänyt kesken päättötyötä vailla ja opiskeluaika on päättynyt?
Onko nykyään maisteritutkinnolle 7 vuoden opiskeluaika?Saako sen jälkeen anoa lisäaikaa?
Onko minun mahdollista hakea esim. toisen kerran opiskelemaan samaa tutkintoa?
Missä ajassa suoritetut opinnot vanhenevat,että niitä ei voi enää hyväksilukea?

Kiitos jo etukäteen vastauksista.

Vastaus

11 huhti 2016

Hei,

kiitos kysymyksestäsi! 

Korkeakouluilla on useimmiten omat koulukohtaiset ohjeet lisäajan anomiseen tutkinnon loppuunsuorittamiseksi. Tutkin asiaa, ja useimmiten mainittiin seuraavaa:

"Tiedekunta voi hakemuksesta myöntää lisäaikaa opintojen loppuun saattamiseksi. Lisäajan saannin edellytyksenä on tavoitteellinen ja toteuttamiskelpoinen suunnitelma opintojen loppuun saattamisesta. Lisäaikaa kannattaa hakea vasta silloin, kun sinulla on oikeasti tarkoitus ja mahdollisuus opiskella ja suorittaa tutkinto valmiiksi."

Suoraan en siis valitettavasti osaa sanoa, miten juuri sinun korkeakoulussasi menetellään lisäajan anomisen suhteen taikka tuleeko sinun hakea koulutukseen uudemman kerran. Suosittelen sinua olemaan suoraan yhteydessä sen korkeakoulun opinto-ohjaajan taikka muuten opinnoista vastaavaan henkilöön, jossa olet aiemmin suorittanut opintojasi. Hän todennäköisesti osaa neuvoa sinua parhaiten lisäajan anomisen, suorittettujen kurssien sekä hyväksilukujen suhteen.

Onnea opintoihisi ja aurinkoista alkanutta kevättä!

Ystävällisin terveisin,

Heini Studentumilta

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi