Energia- ja ympäristötekniikka vai ympäristöteknologia?

24 heinä 2017
KYSYMYS
Hei, mietin tässä kahden kaupungin väliltä - Lahdessa voisi opiskella energia- ja ympäristötekniikkaa, kun taas Xamkissa voisi opiskella ympäristöteknologiaa. Miten nämä kaksi alaa eroavat toisistaan? Olisin luultavasti enemmän kiinnostunut ympäristöteknologiasta, ja siinä tapauksessa Lahti ei varmaan ole vaihtoehto, jos ympäristötekniikka eroaa huomattavasti ympäristöteknologiasta.

Vastaus

20 syys 2017

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Kiva kuulla, että olet löytänyt sinua kiinnostavia ammattikorkeakoulutuksia. 

Sekä Lahden ammattikorkeakoulun energia- ja ympäristötekniikan koulutusohjelmasta että Xamkin ympäristöteknologian koulutusohjelmasta valmistuu insinööriksi (240 op). Lahdessa voit suuntautua joko yhdyskuntasuunnitteluun tai ympäristötekniikkaan, kun taas Xamkissa koulutus profiloituu asumis- ja ympäristöterveyteen sekä ympäristön seurantaan ja näytteenottoon. Lisäksi Xamkin Mikkelin yksikössä on mahdollisuus suorittaa vastaava tutkinto englanniksi (Bachelor of Envinronmental Engineering). 

Katsoin oppilaitosten opetussunnitelmia läpi, ja ympäristötekniikka tarkoittaa näiden opintojen yhteydessä samaa asiaa kuin ympäristöteknologia. Lahden ammattikorkeakoulun opetussuunnitelmassa mainitaan suuntautumisvaihtoehtona nimenomaan ympäristöteknologia, vaikka koulutuksen nimessä on sana ympäristötekniikka. Xamkissa on erotettu ympäristöteknologia ja energia- ja ympäristötekniikka omiksi koulutusohjelmikseen, ja siellä energia- ja ympäristötekniikan ohjelma painottuu selkeästi energia-alaan eli energiantuotantoon ja voimalaitoksiin. 

Sinun kannattaa miettiä, mikä osa-alue ympäristöteknologiassa sinua eniten kiinnostaa, ja vertailla Lahden ammattikorkeakoulun ja Xamkin opetussuunnitelmia. Opetussuunnitelmat löydät oppilaitosten kotisivuilta ko. koulutusohjelmien alta. Suurimpana erona opetussuunnitelmissa näyttäisi olevan Xamkin ympäristönäytteenottajan sertifiointiin tähtäävä koulutus. Mikäli ympäristönäytteenotto on juuri se osa-alue, joka ympäristöteknologiassa sinua eniten kiinnostaa, suosittelisin suuntaamaan Xamkiin. Uskoisin kuitenkin, että molempien koulutusohjelmien kautta saa tarvittavat perustiedot- ja taidot ympäristöteknologian parissa työskentelyyn.

Opetussuunnitelmien vertailun lisäksi voit myös aina ottaa yhteyttä suoraan oppilaitoksiin. Heillä on viime kädessä paras tietämys siitä, millaisia opintoja koulutusohjelmiin sisältyy ja millaisiin työtehtäviin eri suuntautumisvaihtoehdot valmistavat.

Tsemppiä koulutusten vertailuun ja sen oikean koulutuksen etsintään!

Terveisin Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi