Koulutusalan vaihto ja yhden korkeakoulupaikan säännös

03 syys 2017
KYSYMYS
Hei, hain kevään 2017 yhteishaussa Itä-Suomen yliopistoon ja yllätykseksi sain paikan. Olen kuitenkin viimeisen 2 viikon aikana miettinyt sopiiko tämä ala minulle. Haluaisin kokeilla mahdollisuuksiani päästä opiskelemaan toista alaa, mutta onko mahdollista hakea kevään 2018 yhteishaussa eri koulutukseen ilman, että menetän jo saadun paikan.

Vastaus

25 syys 2017

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi ja onneksi olkoon, opiskelupaikan saaminen on hieno saavutus! Harmillista, ettei ala kuitenkaan tunnu omalta. Voit ilman muuta hakea kevään 2018 yhteishaussa toiseen koulutukseen. Yhden korkeakoulupaikan säännös tarkoittaa, että samana lukukautena alkavista korkeakoulutuksista saa ottaa vastaan vain yhden paikanVuonna 2017 vastaanottamasi paikka ei vaikuta enää vuoden 2018 haussa.

Mitään esteitä siis kevään yhteishaussa hakemiseen sinulla ei ole. Voit hakea normaalisti yhteishaussa ja osallistua mahdollisiin pääsykokeisiin menettämättä nykyistä opiskelupaikkaasi. Voit myös ottaa uuden paikan vastaan ja aloittaa opiskelun siellä, etkä siltikään automaattisesti menetä nykyistä opiskelupaikkaasi.

Yhteishakuun kannattaa ehdottomasti osallistua ja katsoa miten käy. Nykyistä opiskelupaikkaasi sinun ei kuitenkaan missään nimessä kannata jättää ennen uuden saamista. Voit saada osan jo suorittamistasi opinnoista hyväksiluettua seuraavassa opiskelupaikassasi. Monet alat ovat laajoja ja tarjoavat mahdollisuuksia monenelaisiin työtehtäviin, joten fiilistele rauhassa myös nykyistä alaasi.

Hurjasti tsemppiä oikean alan etsimiseen ja kevään yhteishakuun!

Terveisin Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi