Uudistimme ammatinvalintatestimme – kokeile uutta testiä täällä!

Voinko hakea matematiikan opettajaksi lukion lyhyellä matematiikalla?

25 syys 2017
KYSYMYS
Hei! Olen nyt lukion kakkosella ja aloin miettimään opiskelusta matematiikan opettajaksi lukion jälkeen. Ykkösellä en ajatellutkaan että tarvitsisin joskus matematiikkaa, joten valitsin lyhyen matematiikan, jotta voisin keskittyä enemmän muihin aineisiin. Kaikkien lyhyen matematiikan käytyjen kurssien arvosanani olivat kymmenen. Onko mahdollista päästä opiskelemaan matematiikan opettajaksi, jos lukiossa on opiskellut lyhyttä matematiikkaa?

Vastaus

26 syys 2017

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi! Kiva kuulla, että olet löytänyt alan, jota haluat lähteä opiskelemaan lukion jälkeen. 

Voit päästä yliopistoon opiskelemaan matematiikkaa, vaikka olet valinnut lukiossa lyhyen matematiikan. Valintaperusteet ovat aina oppilaitoskohtaisia. Opiskelijavalinta yliopistoihin tapahtuu joko pelkän todistuksen, todistuksen ja pääsykokeen yhteispisteiden tai pelkän pääsykokeen kautta. Esimerkiksi Turun ylioipsto on käyttänyt matematiikan opettajien opiskelijavalinnassa todistusvalintaa, jossa sisäänpääsyn vähimmäisvaatimuksena on ollut lyhyestä matematiikasta kirjoitettu arvosana E.

Matematiikan yliopisto-opintoja ajatellen sinun kannattaa ottaa lukiossa mahdollisimman monta matematiikan kurssia sekä kirjoittaa matematiikka, jotta pystyt osallistumaan hakuun niissä oppilaitoksissa, joissa opiskelijavalinta tehdään todistuksen avulla. Vapaavalintaisista kursseista taas on hyötyä, mikäli osallistut pääsykokeeseen.

Myös erillishaun kautta on mahdollista päästä opiskelemaan matematiikkaa yliopistoon. Voit lukea vaaditun määrän matematiikan kursseja avoimessa yliopistossa ja hakea yliopistoon sen jälkeen ilman pääsykokeita.

Ajankohtaiset valintaperusteet kannattaa tarkistaa yliopistojen omilta sivuilta tai Opintopolusta kun yhteishakuaika lähestyy.

Paljon tsemppiä opiskeluun!

Terveisin, Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi