🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Kriminaalipsykologian opiskelu Suomessa

22 tammi 2018
KYSYMYS
Hei. halusin kysyä että onko vielä niin että kriminaalipsykologiaa ei pysty suomessa opiskelemaan? mikä olisi seuraavaksi lähin tätä kyseistä alaa?

Vastaus

23 tammi 2018

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi! Kriminaalipsykologiaa ei pysty Suomessa opiskelemaan pääaineena, mutta kriminaalipsykologiasta kiinnostunut voi silti opiskella alaa yhdistämällä esimerkiksi kriminologian ja psykologian opintoja. Psykologiaa voi opiskella pääaineena Turun, Itä-Suomen, Helsingin, Tampereen ja Jyväskylän yliopistoissa. Kriminologian perusopinnot voi opiskella sivuaineena ainakin Itä-Suomen yliopistossa. Helsingin yliopistossa voi suorittaa kriminologian maisteriohjelman sosiaalitieteissä.

Kriminologiaa voi opiskella Suomessa opiskella myös yhteiskuntatieteiden tai oikeustieteen näkökulmasta, ja näihin opintoihin on mahdollista yhdistää psykologiaa sivuaineeksi. Turun yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa voi opiskella oikeussosiologiaa ja kriminologiaa, Helsingin yliopistossa rikosoikeutta ja Itä-Suomen yliopistossa rikos- ja prosessioikeutta ja rikollisuuden tutkimusta. Lisäksi Laurea-ammattikorkeakoulu ja Rikosseuraamusalan koulutuskeskus järjestävät yhteistyössä AMK-opinnot, joista valmistuu rikosseuraamusalan sosionomiksi.

Yllä oleviin vaihtoehtoihin voit tutustua paremmin Opintopolku.fi-sivuston hakukonetta käyttämällä tai yliopistojen omia sivuja selailemalla.

Toivottavasti löydät sinulle sopivan opiskelupaikan, tsemppiä!

Terveisin,
Studentum.fi 

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi