Kaksoistutkinnon ryhmäjako

18 helmi 2018
KYSYMYS
Hei! Olen peruskoulun viimeisellä luokka-asteella ja yhteishaut lähenevät kovaa vauhtia. Olen harkinnut lähteväni suorittamaan kaksoistutkintoa, mutta ryhmäjaot mietityttävät minua. Ajattelin mennä opiskelemaan ict-asentajaksi, ja tällä alalla on usein paljon kaksoistutkinnon suorittavia, siispä pääsisin varmaan kaksoistutkintoluokalle. Mutta pysyykö tämä sama luokka minulla lukion puolella vai voinko joutua johonkin muuhun ryhmään? Entä voiko yhdellä paikkakunnalla olla useita kaksoistutkintoryhmiä, vai onko se niin että on vain yksi per paikkakunta? Olisi ihanaa jos vastaisitte.

Vastaus

20 helmi 2018

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Kaksoistutkinnossa pääasiallinen oppilaitos on ammatillinen oppilaitoksesi. Siellä opiskellaan suurin osa ajasta. Lukion kurssien opetus voidaan järjestää joko lukion tai ammatillisen oppilaitoksen tiloissa. Ammatillisesta oppilaitoksesta riippuen yhteiset opinnot voidaan sijoittaa omille jaksoilleen, mikäli opinnot suoritetaan lukiossa. Jos näin toimitaan, vältyt vaihtamasta opiskelupaikkaa kesken koulupäivän.

Lukuvuosi on jaettu kuuteen jaksoon. Yleensä niillä jaksoilla, kun sinulla on lukio-opintoja, luokkakaverisi opiskelevat ammattioppilaitoksessa yhteisiä opintoja, vapaasti valittavia opintoja tai ammatillisia valinnaisia opintoja.

Erillisiä kaksoistutkintoryhmiä harvoin on, vaan jokainen kaksoistutkinnon suorittaja tekee henkilökohtaisen etenemissuunnitelman. Kaksoistutkinnon opiskelijalla opinnot saattavat kestää neljä vuotta.

Lisätietoja kannattaa kysyä oman koulusi opolta, joka varmasti osaa neuvoa sinua kaksoistutkintoa valitessa.

Tsemppiä opintoihin!

Ystävällisin terveisin,

Aino, Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi