Obduktiopreparaattorin ammattitutkinto

23 huhti 2018
KYSYMYS
Hei! Olen työnskennellyt lähihoitajana n.2 vuotta. Jatko-opintoja olen miettinyt ja sattumoisin löysin obduktiopreparaattori/obduktiteknikko tutkinnon, joka oli todella kiinnostava.
Katselin aikaisempia kysymyksiä täältä, että koulutus siihen kestäisi n. 2 vuotta ja kouluttautuminen edellyttää, että on jo valmis työpaikka, jossa työharjoittelun toteuttaa ja tutkinnon suoritettua jäisi suoraan töihin.

Onko koulutusmuoto oppisopimus?
Missä oppilaitoksessa tämän tutkinnon pystyisi suorittaa?
Terv. Helsingistä :)..

Vastaus

23 huhti 2018

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Hieno juttu, että olet löytänyt itseäsi kiinnostavan koulutuksen. 

Obduktiopreparaattoriksi voi opiskella ainakin Savon ammattiopistossa sekä Oulun seudun ammattiopistossa. Obduktiopreparaattorin ammattitutkinto on työelämälähtöinen, joten suurin osa opiskelusta tapahtuu työpaikoilla. Opiskelussa hyödynnetään myös verkko-opintoja. Ainakin Oulun seudun ammattiopistossa tutkinto on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. 

Koulutuksen kesto määrittyy henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaan. Suunnitelma tehdään aikaisemman koulutuksen, työkokemuksen ja osaamisen perusteella.

Obduktiopreparattoriksi haluavalla täytyy olla vähintään sosiaali- ja terveysalan toisen asteen ammatillisessa perustutkinnossa tai vastaavassa tutkinnossa vaadittava osaaminen. Koska tutkinnossa suurin osa opiskelusta tapahtuu työpaikalla, on toivottavaa, että sinulta löytyisi jo alan työpaikka tai olet siirtymässä sellaiseen mahdollisimman pian.

Kannattaa vielä kysyä koulutusta järjestäviltä oppilaitoksilta, ja varmistaa heidän vaatimansa kriteerit. 

Ystävällisin terveisin,

Aino, Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi