🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Psykologian opinnot ja kriminaalipsykologia

24 touko 2018
KYSYMYS
Moikka! Mulla olisi pari kysymystä liittyen psykologian opintoihin: Mitä oppiaineita kannattaa opiskella ja kirjoittaa lukiossa? Mistä sivuaineista voisi olla hyötyä ammatissa? Miten minun kannattaisi toteuttaa opintoni, jos haluaisin tulevaisuudessa toimia yhteistyössä poliisin kanssa?

Vastaus

24 touko 2018

Moi ja kiitos kysymyksestä!

Kiva kuulla, että olet löytänyt itseäsi kiinnostavan oppiaineen ja opiskelualan. Lukio-opinnoissa kannattaa tietysti valita kaikki psykologian valinnaiset kurssit ja kirjoittaa reaalina psykologia. Varmasti myös yhteiskuntatieteet sekä luonnontieteistä esimerkiksi biologia sekä matematiikka tukevat psykologian opintoja. Kannattaa kysellä oman lukiosi opolta enemmän.

Psykologiaa voi opiskella ainakin Helsingin, Itä-Suomen, Jyväskylän, Tampereen sekä Turun yliopistoissa. Sivuaineita voi tietysti valita oman kiinnostuksen mukaan. Kerrot, että sinua kiinnostaisi tulevaisuudessa toimia yhteistyössä poliisin kanssa. Tällöin sivuaineopintoihin kannattaa valita esimerkiksi kriminologiaa tai oikeussosiologiaa, joita voi opiskella sivuaineena ainakin Turun, Helsingin ja Itä-Suomen yliopistoissa. Tällöin voisit toimia esimerkiksi kriminaalipsykologina.

Onnea tuleviin opintoihin!

Terveisin,

Aino, Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi