Solujen tutkimus

03 joulu 2018
KYSYMYS
Hei!

Haluaisin tietää onko jotain tiettyä alan nimitystä opinnoille, joka tutkii ihmisen toiminnon ja solujen välistä yhteyttä. Esim, jos syön omenan mitä kehossani tapahtuu SOLU tasolla. Olisi todella kiinnostavaa perehtyä missä eletään pisimpään ja minkä takia. Mitkä tekijät vaikuttavat terveyteemme ja mielentilaan, nimen omaan solutasolla.

Olen ravintoterapeutti ja meille on vain opetettu perus asiat kuten tupakointi on pahaksi yms. Janoan lisää ja syvempää tietoa, koska tiedän, että maailman vanhimmaksi eläneet ihmiset voivat olla tupakoitsijoita..

Olisin kiinnostunut opiskelemaan Australiassa.

Kiitos,

Jess C.

Vastaus

03 joulu 2018

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Esimerkiksi biotekniikan, solubiologian sekä molekyylibiotekniikan tutkinto-ohjelmissa perhdytään laaja-alaisesti solujen toimintaan, ja nämä aineet ovat varmasti lähimpänä kysymystäsi. Näitä oppiaineita voi opiskella yliopistoissa. Yksi hyvä vaihtoehto sinulle voisi olla esimerkiksi Helsingin yliopiston molekyylibiotekniikan kandidaatin ohjelma, jossa mm. perehdytään biokemiallisiin sekä solubiologisiin mekanismeihin sekä juuri ravinnon merkitykseen ihmisen kehossa. Yliopistoista myös ainakin Jyväskylässä, Oulussa sekä Itä-Suomen yliopistossa on bio- ja ympäristötieteiden laitokset, joiden eri tutkinto-ohjelmiin kannattaa perehtyä. Pääaineiden opinnot ja suuntautumisvaihtoehdot saattavat vaihdella yliopistoittain joten tutkinto-ohjelmia ja niiden sisältöjä, sekä myös maisteriohjelmien vaihtoehtoja, kannattaa hieman selailla ja vertailla keskenään.

Toivottavasti näistä on apua, ja onnea opintoihisi!

Ystävällisin terveisin,

Aurea

Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi