🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Otin vastaan korkeakoulupaikan, voinko silti hakea toiseen paikkaan?

05 maalis 2019
KYSYMYS
Moikka!

Sain kevään 2018 haussa paikan ruotsinkielisestä kauppakorkeakoulusta ja otin paikan vastaan. Erinäisistä syistä johtuen jouduin kuitenkin lykkäämään opintoja ja aloittaisin ne nyt ensi syksynä 2019. Ajattelin kuitenkin, että voisin kokeilla vielä saanko suomenkielisen kauppakorkeakoulupaikan. Kysyisin siis, että onko minun edes mahdollista hakea ja saada nyt kevään yhteishaussa uusi kauppispaikka, vaikka olen jo vastaanottanut paikan toisesta korkeakoulusta? Ja jos haen enkä pääse niin onko minulla silti vielä varma paikka ensi syksylle? Olen ymmärtänyt että en ole ainakaan ensikertalainen enää. Ja jos käy niin hyvin, että saisin paikan nyt keväällä niin miten pystyn perumaan paikkani jonka olen jo vastaanottanut?

Vastaus

05 maalis 2019

Heippa!

Kiitos kysymyksestäsi. Sinun on mahdollista hakea uutta opiskelupaikkaa menettämättä nykyistä paikkaasi. Et enää lukeudu ensikertalaisiin hakijoihin, mutta lain mukaan aloituspaikkojen varaaminen ensikertalaisille ei saa kohtuuttomasti heikentää muiden kuin ensikertalaisten mahdollisuuksia päästä opiskelemaan. Lisätietoja valintaperusteista saat sinua kiinnostavan oppilaitoksen sivuilta.

Jos saat uuden paikan, kannattaa sinun tarkistaa eroamiskäytännöt (opinto-oikeuden lakkauttamisilmoitus ja sen lähetys) nykyisen oppilaitoksen sivuilta. 

Onnea pääsykokeisiin ja opintoihin!

Ystävällisin terveisin,

Marija, Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi