🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Kasvatustieteitä avoimessa yliopistossa

04 kesä 2010
KYSYMYS
Hei, haluan suorittaa avoimessa yliopistossa kasvatustieteen perusopinnot ja sen jälkeen tarkoitukseni on jatkaa kasvatustieteen aineopintoihin yliopistoon.
Mitä kasvatustieteen perusopintoihin sisältyy ja kuinka kauan opiskelu kestää? Voinko lukea edellä mainitsemani avoimen yliopiston opinnot kokonaan hyväkseni?

Kiitos.
t. Mikko

Vastaus

28 elo 2019

Hei,

Kasvatustieteen perusopintojen laajuus on 25 opintopistettä ja ne suoritetaan yleensä noin puolessa vuodessa. Perusopinnoista saatava arvosana määräytyy opintojaksojen opintopistemäärillä painotetun keskiarvon perusteella asteikolla 1-5. Perusopintojen sisältö vaihtelee hieman riippuen siitä missä ne suoritat. Alhaalla on esimerkki Jyväskylän yliopiston kasvatustieteen perusopinnoista, jotka muodostuvat seuraavasti:

  • Johdatus kasvatustieteisiin (5 op)
  • Kasvatustieteen psykologiset perusteet (5 op)
  • Kasvatustieteen sosiologiset perusteet (5 op)
  • Kasvatustieteellinen tutkimus I (5 op)
  • Kasvatusajattelu ja koulutuspolitiikka (5 op)

Kasvatustieteen perusopinnot voi myös suorittaa useissa kansanopistoissa ympäri Suomea.

Kasvatustieteen perusopintojen opintokokonaisuutta ei tarvitse täydentää, vaan ne kelpaavat kasvatustieteen perusopinnoiksi yliopistossa. Opettajan pedagogisiin opintoihin sisältyvät kasvatustieteen perusopinnot 25 op / 15 ov kelpaavat kasvatustieteen perusopinnoiksi, joten niistä saa jatkaa opintoja täydentämättä kasvatustieteen aineopintoihin

Prosessia helpottaa, jos olet suorittanut avoimen yliopiston perusopinnot yliopistoon johon haluat myöhemmin hakea. Yleissääntö korvaavuuksia anottaessa on, että suorituksen tulee olla yliopistotasoinen ja sekä sisällön että laajuuden osalta sen tulee vastata anottavaa opintojaksoa.

Onnea opintoihisi, Mikko!

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi