Voiko AMK-tutkinnon pohjalta hakea sosiaalipsykologian maisteriohjelmaan?

03 heinä 2019
KYSYMYS
Hei!
Olen kiinnostunut lähtemään opiskelemaan sosiologiaa / sosiaalipsykologiaa. Olen koulutukseltani Restonomi.

Mitä vaihtoehtoja minulla on jotta saisin kandin / maisterin paperit psykologiasta? Haenko yhteishaussa muiden hakijoiden kanssa, vai onko minun esimerkiksi mahdollista tehdä perus- ja aineopinnot omaehtoisesti ja hakea sen jälkeen maisteriopintoihin? Kiitos jo etukäteen neuvoista!

Vastaus

03 heinä 2019

Hei ja kiitos kysymyksestä!

Sosiaalipsykologiasta kiinnostunut voi hakea opiskelemaan muun muassa Helsingin yliopiston valtiotieteelliseen tiedekuntaan, jossa sosiaalipsykologiaa opetetaan näissä koulutusohjelmissa: 

  • Sosiaalitieteiden kandiohjelma
    Opintosuunnat: sosiaalipsykologia, kriminologia, sosiaalityö, sosiologia, väestötiede ja yhteiskuntapolitiikka
  • Sosiaalitieteiden maisteriohjelma
    Opintosuunnat: sosiaalipsykologia, kriminologia, sosiaalityö, sosiologia, väestötiede ja yhteiskuntapolitiikka

Myös Itä-Suomen yliopistossa (Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta) sekä Tampereen yliopistossa (Yhteiskuntatieteiden tiedekunta) on mahdollista opiskella sosiaalipsykologiaa. Esimerkiksi viimeksi mainitun yliopiston maisteriohjelman valintaperusteista sanotaan seuraavaa: "Ammattikorkeakoulututkinnon suorittanut voidaan hyväksyä suoraan maisterin tutkintoon vain edellyttäen, että AMK-tutkinto on alaltaan ja sisällöltään soveltuva maisterin tutkinnon pohjaksi."

Mikäli kiinnostaa nimenomaan psykologian opiskelu, niin esimerkiksi Tampereen yliopistolla edellytetään maisteriohjelmaan hakevalta psykologian kandidaatin tutkintoa. Helsingin yliopistossa puolestaan psykologian koulutuksen maisterihaun hakukohteen valintakoe on sama kuin valintakoeyhteistyötä tekevien päähaun (kandihaut) hakukohteiden valintakoe. 

Toivottavasti vastaus selvensi edes hiukan asiaa.

Menestystä tuleviin opintoihin!

Ystävällisin terveisin,

Marija, Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi