Erasmus-vaihdon kustannukset

11 kesä 2010
KYSYMYS
Terve,
Mietin Erasmus-vaihtoon lähtöä, kun pääsisi helposti ulkomaille. Elääkö stipendillä vai paljonko pitäisi varata rahaa säästöön?

Miettijä

Vastaus

28 elo 2019

Tervehdys,

Erasmus-stipendin avulla pääset niihin yliopistoihin, jotka ovat mukana Erasmus-ohjelmassa. Opiskelu Erasmus-ohjelman yliopistoissa on maksutonta ja asuminen järjestyy yleensä edullisesti opiskelija-asuntolassa.

Erasmus-stipendin suuruus vaihtelee vaihto-opiskelusi keston mukaan. Stipendin suuruus saattaa vaihdella myös vuosittain. Lukuvuonna 2010-2011 yhden lukukauden Erasmus-stipendin suuruus on 4-5 kuukauden opiskelulta 1000€, jos opiskelet 6 kk ulkomailla, niin stipendin suuruus on 1200€. Koko lukuvuoden stipendin suuruus on 7-8 kuukauden opinnoilta 1600€ ja 9-10 kuukaudelta 2000€. Apuraha Sveitsiin voi kuitenkin olla erisuuruinen, sillä Sveitsi ei virallisesti kuulu Erasmus-ohjelmaan.

Vaihtoon lähtevä saa lisäksi ulkomaan opintotuen, joka on 298€/kk ja asumislisän 210€/kk. Asumislisä on tosin alempi joihinkin Itäisen Euroopan alemman vuokratason maihin.

Suositeltavaa on tosin säästää etukäteen niin pääset nauttimaan matkustelusta ja opiskelijaelämän riennoista kohdemaassasi!

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi