Fysioterapeutti ja toimintaterapeutti aikuiskoulutuksena

19 kesä 2010
KYSYMYS
Hei! Onko nyt niin, että fysioterapeutin sekä toimintaterapeutin perusopintoja ei järjestetä aikuiskoulutuksena lainkaan? Vaan pitää nuortenhaussa hakea? Kun kaikki näyttää aikuisopiskeluina olevan 1,5 vuoden mittaisia, niin, että on jo fysioterapeutti? Tämä nyt mietityttää kovasti.

Vastaus

28 elo 2019

Hei!

Fysioterautin koulutusta järjestetään aikuiskoulutuksena ammattikorkeakouluissa opintojen kestäessä kokonaisuudessa 3,5 vuotta. Jos haluat suorittaa tutkinnon työssäkäynnin ohella, kannattaa sinun tarkistaa kiinnostavasta oppilaitoksesta säännöt läsnäolovelvollisuudesta.

Esimerkiksi Metropolia ammattikorkeakoulu kertoo fysioterapeutin aikuiskoulutusvaihtoehdoista seuraavasti:

Fysioterapeutti - 3,5 vuotta

Opiskelu edellyttää osallistumista lähiopetukseen noin kuutena arkipäivänä kuukaudessa sekä tämän lisäksi ohjattuun harjoitteluun. Suuri osa opinnoista tapahtuu itsenäisenä opiskeluna, pienryhmissä ja parityöskentelynä. Opinnoissa käytetään hyväksi myös virtuaalisia oppimisympäristöjä.

Fysioterapeutti - 1,5 vuotta

Koulutuksessa täydennät fysioterapeutin tai lääkintävoimistelijan opistoasteen koulutuksesi ammattikorkeakoulututkinnoksi. Opistoasteen fysioterapeutin tai lääkintävoimistelijan tutkinnosta luetaan hyväksi 120-150 op.

Lue lisää vaihtoehdoista täältä: Fysioterapeutti.

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi