Opettajaksi

24 kesä 2010
KYSYMYS
Missäpäin Suomea voi opiskella ammattikoulun opettajaksi? Mitä kouluja minun on käytävä?

/Minni

Vastaus

28 elo 2019

Hei Minni!

Ammattikoulun opettajat opiskelevat Suomessa jossakin seuraavista ammatillisista korkeakouluista;  HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu, Hämeen ammattikorkeakoulu,  Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Oulun seudun ammattikorkeakoulu tai Tampereen ammattikorkeakoulu.

Tuleva koulutuksesi tulee riippumaan muun muassa siitä minkä alan ammatilliseksi opettajaksi olet pyrkimässä. Ammatillisen oppilaitoksen opettajan ammattiin vaaditaan soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, soveltuva ammattikorkeakoulututkinto, tai jollei soveltuvaa ammattikorkeakoulututkintoa ole vaaditaan koulutuksen järjestäjän päättämää opetustehtävää vastaavan alan korkein tutkinto. Koulutusvaatimusten lisäksi ammattikorkeakoulussa opettavalla on oltava myös vähintään kolmen vuoden käytännön työkokemus alalta.

Ammatillisen oppilaitoksen opettajan on suoritettava myös pedagogisia opintoja jotka pätevöittävät opettajaksi. Tälläiset pedagogiset opinnot on tarkoitettu vain henkilöille joilla on ammatillisen oppilaitoksen tai ammattikorkeakoulun opettajan kelpoisuusvaatimuksissa edellytetty tutkinto ja työkokemus.

Onnea opintoihisi!

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi