🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Lääketieteen opinnot ulkomailla

18 loka 2010
KYSYMYS
kuinka hyvän ylioppilas todistukesn on oltava, jotta voisi hakea ulkomaille opiskelemaan hammaslääkikseen tai kunnon lääkikseen?

Vastaus

28 elo 2019

Hei,

Mikäli haluaisit siis opiskella hammaslääkäriksi tai lääkäriksi ulkomailla, olisi paras (ja todennäköisesti ainoa) vaihtoehto hakea opiskelupaikkaa suoraan ulkomaisesta yliopistosta. Yleistä linjaa pääsykoevaatimuksista tai ylioppilastodistuksen tasosta on vaikea sanoa. Pääsyvaatimuksista kannattaa kysyä suoraan yliopistolta. Joihinkin ulkomaisiin yliopistoihin ei ole ollenkaan pääsykokeita. Näin on esimerkiksi Baltian maissa ja esimerkiksi Puolassa. Pääsyvaatimuksina ovat kokeiden sijaan toisen asteen koulutus ja osoitus kielitaidosta tai vaihtoehtoisesti SAT-kielikoe*.

Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että ulkomailla suoritetulla tutkinnolla et kuitenkaan välttämättä saa lupaa toimia hammaslääkärinä Suomessa. Tietoa yleisesti ulkomaille opiskelemaan hakeutumisesta löydät maailmalle.net -osoitteesta. voit myös lukea lisää lääkärikoulutuksesta yleensä laakarikoulutus.com - sivustolta.

*SAT-testi on kriittistä lukutaitoa, matemaattisia taitoja sekä kirjoitustaitoa mittaava yleinen tasotesti, jonka avulla arvioidaan opiskelijan kykyä menestyä yliopisto-opinnoissa. SAT Subject -testit ovat yliopistojen opiskelijavalinnoissaan käyttämiä alakohtaisia testejä, jotka mittaavat tietyn aihealueen hallintaa, esim. kielet, biologia, fysiikka, historia. 

Onnea lääketieteen opintoihisi!

Toivottaa,

Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi