Historiaa vai tekniikkaa opiskelemaan yliopistossa?

03 helmi 2011
KYSYMYS
Olisin kiinnostunut sekä valtiotieteistä sekä teknillisistä aloista, mutten osaa päättää, kumpaan jatkaisin. Opiskelen tällä hetkellä lukiossa toista vuotta, käyn lukion 3,5 vuodessa. En ole ottanut yhden yhtäkään historian kurssia vielä, ja niiden kanssa olisi varmaan vähitellen kiire, mikäli aionkin valtiotieteisiin. Onko mahdollista suorittaa kaksoistutkintoa myös korkeakoulutasolla vai kuinka? Toisaalta tuo Maarianhaminassa oleva merenkulku koulutus kuulostaisi myös aivan järettömän hyvältä vaihtoehdolta. Mitähän ihmettä keksisin?

Vastaus

28 elo 2019

Hei,

Sinulla kuulostaa olevan kuitenkin jo selkeästi pari alaa jo suunnitelmissa. Perehdy tarkemmin sinua kiinnostaviin aloihin, esim. internetin avulla, niin opintojen sisällöt selkiytyvät sinulle paremmin. Jos mahdollista, niin vieraile esim. paikkakuntasi yliopiston teknillisessä ja valtioteiden tiedekunnassa tai kysy esim. lukiosi opolta jos kiinnostuneille järjestetään esittelyjä yliopistolla.

Voit opiskella yliopistossa niin monta sivuainetta kuin haluat ja voit halutessasi suorittaa myös kaksi tutkintoa. Perehdy sinua kiinnostavien alojen sisäänpääsyvaatimuksiin, jotta pystyt huolella valmistautumaan pääsykokeisiin. Mikäli historia kiinnostaa sinua täytyy sinun keskittyä opiskelemaan sitä lukiossa, niin sisäänpääsy opintoihin on helpompaa.

Jos et sattuisi saamaan sinua kiinnostavaa ainetta pääaineeksesi voit saada kyseisen aineen kuitenkin sivuaineeksesi. Selvitä kuitenkin mahdollisuutesi opiskella sivuainetta eri tiedekunnassa, sillä usein oman tiedekuntasi sivuaineet ovat vapaasti valittavissa, mutta ei välttämättä muiden tiedekuntien. Kaikki sivuaineet eivät ole kuitenkaan vapaita sivuaineita vaan saatat joutua sivuainekokeeseen.

Jos et pääsisi sisään yliopistoon voit kuitenkin opiskella esim. kansanopistoissa vuoden ja hyväksyttää opintosi myöhemmin yliopisto-opintoihisi tai osallistua pääsykokeisiin valmentavalle valmennuskurssille

Ota parhaiten suoraan yhteyttä Maarianhaminassa sijaitsevaan kouluun täyttämällä Studentumin sivujen kautta yhteydenoton. Tutustumalla tarkemmin vahvistuu myös käsityksesi siitä soveltuvatko opinnot sinulle parhaiten.

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi