Opintopisteiden hyväksilukeminen

06 maalis 2011
KYSYMYS
Hei,

Kysyisin sellasta asiaa, että miten yliopistot suhtautuvat armeijan aikana saaduista opintopisteistä? Saako siitä kuinka paljon lisäpisteitä jos yliopisto hyväksilukee saadut opintosuoritukset?

Vastaus

28 elo 2019

Hei,

Jos olet suorittanut jo aikaisemmin opintoja jossakin toisessa oppilaitoksessa, niin opinnot voidaan hyväksyä yliopistossa todennäköisesti pääaineeseesi tai sivuaineisiisi. Opintojen hyväksyminen riippuu pitkälti niiden sisällöstä, eli kuinka hyvin ne vastaavat oppilaineen omia opintosisältöjä. Jos opintojen sisältö ei vastaa kovin hyvin yliopiston omaa opetustarjontaa voidaan opinnot todennäköisesti hyväksyä yliopistossa kuitenkin ylimääräisiin opintoihin.

Hyväksiluettu opintopistemäärä on yleensä joko sama, jonka olet saanut opintopisteinä tai ECTS:nä. Jos aikaisemmilla opinnoilla hyväksiluetaan yliopiston oma pakollinen kurssi, niin silloin hyväksiluettu pistemäärä voi olla sama kuin yliopiston kurssista saatava pistemäärä. Aikaisempia kurssejasi voidaan myös hyväksiluekea yliopiston kurssin osasuorituksena mikäli aikaisemmin saatu opintopistemäärä jää alhaisemmaksi kuin yliopiston oman kurssin. Jos suorittamasi opintopistemäärä on suurempi saatat saada ylitsejäävät opintopisteet ylimääräisiin opintoihin yhdeksi suoritetuksi kurssiksi.

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi