Merkonomin tutkinnon jatkaminen

22 maalis 2011
KYSYMYS
Hei!

Olen opiskellut Yo-merkonomiksi 2005-2007 ja kouluni jäi silloin kesken jäädessäni hoitovapaalle. Ehdin suorittaa opintoja 100 opintoviikkoa. Kysyisinkin nyt, että saanko hyödynnettyä yhtään suorittamiani opintoviikkoja jos aloitan Yo-merkonomin opinnot uudestaan vai joudunko aloittamaan ihan alusta? Ja mitenkäs kun nykyään on siirrytty näyttötutkintoihin eikä itselläni ainakaan ole työpaikkaa jossa voisin näytöt suorittaa. Eikö aikuisopiskelijoille ole enää olemassa ns. normaalia opiskelumuotoa vai vaan näyttötutkinto?

Miten pitäisi toimia sillä haluaan suorittaa opintoni loppuun?? Olen 28-vuotias.

Vastaus

Hei,

Hienoa että olet jo ehtinyt suorittamaan paljon kursseja, sillä se auttaa sinua jatkamaan koulutustasi. Voit kysyä suoraan oppilaitoksesta, jossa aiemmin opiskelit jos voit jatkaa suoraan tutkintoasi. Jos haluat kuitenkin toiseen oppilaitokseen niin siellä voidaan varmasti hyväksyä osa opinnoistasi, etenkin kun ne ovat samalta alalta. Et joudu aloittamaan opintojasi alusta.

Ajan myötä kuitenkin tutkintovaatimukset ovat voineet muuttua, joten kurssien sisällöt ovat myös osaksi muuttuneet. Voit kuitenkin varmasti korvata ainakin osan opinnoista jo käymilläsi kursseilla. Tärkeää on kuitenkin päivittää osaamisesi, johon koulussa osataan auttaa ja suunnitella opintojen korvaavuudet.

Voit ottaa yhteyttä sinua lähellä oleviin merkonomin koulutusta tarjoaviin oppilaitoksiin ja kysyä heiltä miten voit jatkaa opintojasi heidän oppilaitoksessa ja hyväksi lukea aikaisempia opintojasi. Merkonomin koulutuksia löydät myös Studentumista.

Kysy oppilaitoksesta myös miten sinulle sopisi nuorten koulutus ja miten aikuisten koulutus. Aikuiskoulutuksessa on yleensä vähemmän kontaktiopetusta, esimerkiksi parina päivänä kuussa. Tutkintotodistusta varten suoritetaan tutkintotilaisuudet käytännön tehtävissä. Aikuiskoulutuksessa näytöt suoritetaan yleensä juuri opiskelijan mahdollisella työpaikalla. Ilmoita kuitenkin asiasta hakiessasi ja kysy jos oppilaitoksella on vaihtoehto missä voit suorittaa käytännön näytöt.

Pääkaupunkiseudulla esimerkiksi Omnian aikuisopisto tarjoaa merkonomin tutkintoa aikuisille päiväopintoina ja iltaopintoina.

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi