Hallintotiede

12 touko 2011
KYSYMYS
Ammatinvalintatestin mukaan profiloidun "Taloudellin Tanja" osastoon. Itseäni on myös aikaisemmin ajatuksen tasolla kiinnostanut kyseiset ammatit ja haluaisinkin tietää millaisissa työtehtävissä hallintotieteitä lukeneet työskentelevät. Koen itseni ns. luovaksi ja mietinkin onko silloin edes järkeä miettiä kyseistä alaa?

Vastaus

28 elo 2019

Hei,

Kiva että teit verkkosivuiltamme löytyvän ammatinvalintatestin. Testi on suuntaa antava, mutta jos ala kiinnostaa sinua niin selvitä toki enemmän alasta. Kauppatieteen opiskelu antaa laajat mahdollisuudet toimimiseen eri tehtävissä ja eri aloilla. Kaupallisen alan tutkinnolla on usein myös vahvoilla työnhaussa.

Opiskele kuitenkin sitä alaa joka kuitenkin sinua kiinnostaa eniten. Yliopistossa voit kuitenkin ottaa myös muita sinua kiinnostavia oppiaineita sivuaineiksesi ja näitä voi olla useampiakin. Useita oppiaineita voi opiskella myös vapaina sivuaineina, jolloin sinua ei tarvitse osallistua sivuainekokeeseen pystyäksesi opiskellaksesi ainetta sivuaineena. Esimerkiski Jyväskylän yliopistossa taloustieteestä voi sivuaineena opiskella englanninkieliset perusopinnot.

Hallintotieteistä on kerrottu esim. Tampereen yliopiston hallintotieteiden esittelyssä Studentumissa. Lapin yliopiston hallintotieteiden esittelystä Studentumissa voit lukea hallintotieteissä vaadituista ammatillisista valmiuksista: suunnittelu, päätöksenteko, johtaminen, arviointi, työyhteisön kehittäminen sekä henkilöstö- ja taloushallinto. Ammattinimikkeinä ovat esim. kehittämispäällikkö, projektipäällikkö, hallintojohtaja, henkilöstöjohtaja, strategiajohtaja, laatupäällikkö, tietohallintojohtaja ja kunnanjohtaja.

Tutustu hallintotieteitä tarjoavien yliopistojen verkkosivuihin. Voit löytää sivuilta myös työelämäkertomuksia, jotka avartavat sinulle toimialaa ja avaavat myös opintojen sisältöä.

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi