Ammattikorkeakouluun haku ammatillisella perustutkinnolla

18 joulu 2019
KYSYMYS
Voinko hakea sosiaali -ja terveysalan perustutkinnolla ammattikoulusta Ensihoitaja AMK tutkintoon? Tai siis tiedän että hakea voi mutta millaiset ovat sisäänpääsy mahdollisuudet ja kuinka paljon ammattikoulusta saamani numerot vaikuttavat mahdollisuuksiin päästä sisään?

Vastaus

18 joulu 2019

Moikka,

Kiiyos kysymyksestäsi. Ammatilliset perustutkinnot antavat valmiudet ammattikorkeakouluun hakemiseen, eli voit kyllä hakea opiskelemaan ensihoitajaksi.

Ammattikorkeakouluihin on mahdollista tulla valituksi todistusvalinnalla tai valintakokeella. Sinun ei tarvitse itse ilmoittaa kummalla tavalla haet ammattikorkeakouluun. Valintakokeella on siis mahdollista tulla valituksi, jolloin aiempien opintojen numerot eivät vaikuta hakuprosessiin.

Sisäänpääsymahdollisuudet myös vaihtelevat eri ammattikorkeakoulujen välillä, joten suosittelen tutustumaan ammattikorkeakoulujen omiin sisäänpääsyprosentteihin ja valintakriteereihin. Ammattikorkeakouluun.fi sivustolta voit tutustua ammatillisen perustutkinnon pisteytykseen todistusvalinnassa.

Onnea opintoihisi!

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi 

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi