Opiskelupaikan valinta monista kiinnostuksenkohteista

23 tammi 2020
KYSYMYS
Hei

Mitä minun kannattaisi tehdä, kun kiinnostuksenkohteita, joista voisin haluta ammatin on hyvin monta? (Fysiikka, tähtitiede, teologia, filosofia, psykologia, sosiaalityö) Miten karsin pois? Pelkään myös, että jos nyt esim. fysiikan valitsen, etten ikinä saavuta mitään.

Kiitos!

Vastaus

23 tammi 2020

Heippa,

kiitos viestistäsi. Neuvottomuus opiskelualan valinnassa on hyvin yleistä, joten ei kannata huolestua asiasta :) Voisit tehdä sivustomme ammatinvalintatestin, joka kenties antaa jotain suuntaa sinulle mikä olisi oikea ala tai ammatti.

Kannattaa myös muistaa, että etenkin yliopistossa valinnaisilla kursseilla ja kokonaisuuksilla voi muokata omasta tutkinnostaan oman näköisen, ja yhdistellä eri oppiaineita omien kiinnostuksen kohteidensa mukaan. Useampien mielenkiinnon kohteiden yhdistäminen on siis mahdollista.

Opiskelupaikan tai alan vaihtaminen on myös mahdollista, jos tuntuu, että haaveet ja mielenkiinnon kohteet ovat muuttuneet. Ei siis kannata liikaa miettiä väärän valinnan tekemistä, sillä alaa on aina mahdollista vaihtaa :) 

Tsemppiä oman opiskelupolkusi löytymiseen!

Terkuin,

studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi