Jatko-opiskelu

25 helmi 2020
KYSYMYS
Hei!

Olen valmistumassa 12/20 markkinoinnin tradenomiksi. Minua on alkanut kiinnostamaan jatko-opinnot yliopistossa, joko kauppatieteiden tai hallintotieteiden maisteriopinnot. Onko ylipäätään markkinoinnin tradenomitutkinnolla mahdollista hakea hallintotieteisiin? Entäpä työkokemus, pitääkö sitä olla ennen maisterivaiheeseen hakemista vai voinko hakea suoraan ensi keväänä yliopistoon? Onko AMK:n keskiarvo kuinka tärkeä yliopiston kannalta?

Vastaus

25 helmi 2020

Hei,

Kiitos viestistäsi. Eri yliopistoilla on eri kriteerit työkokemukselle. Suomen yliopistoiden maisterihakuun sitä ei niinkään vaadita, mutta esimerkiksi ansioluettelo pyydetään usein kuitenkin lisäämään hakemukselle. Asiaa kannattaa kuitenkin tiedustella yliopistolta, johon olet hakemassa. He osaavat varmasti auttaa hakukriteereiden kanssa.

Keskiarvo on osa valintaperusteita, joten AMK:n keskiarvosi varmasti vaikuttaa hakuun. Pitää kuitenkin muistaa, että se on yksi monesta muustakin hakukriteeristä, eli esimerkiksi, jos sinulla on huonompi keskiarvo, se ei ole maailman loppu, eikä este yliopistoon pääsemiselle. 

Jos haluat lukemaan hallintotieteiden maisteriksi markkinoinnin tradenomitutkinnolla, sinulla luultavasti täytyy olla jokin tietty määrä hallintotieteiden kursseja suoritettuna. Kannattaa tämäkin asia tosiaan varmistaa vielä yliopistolta, johon haluat hakea. Heillä on aina omiin koulutuksiinsa liittyvistä asioista tarkemmin tietoa.

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi