🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Oppilaitoksen vaihto

11 kesä 2020
KYSYMYS
Hei,

Suoritan nyt toista ammatillista perustutkintoa, jonka olisi tarkoitus jatkua vielä noin 2 vuotta.
Hain Kevään toisessa yhteishaussa kumminkin korkeakouluun. Nyt olen alkanut pähkäillä, että jos saisinkin korkeakoulu paikan, onko minun mahdollista ottaa se vastaan?
Onko minun esim. mahdollista erota amis opinnoista kesän aikana tmv?

Vastaus

11 kesä 2020

Hei Saga ja kiitos viestistäsi!

Suosittelen sinua olemaan yhteydessä suoraan oppilaitokseen, johon hait sekä siihen, jossa sinulla on opiskelupaikka tällä hetkellä. Oppilaitoksen vaihto sekä sieltä eroaminen on aina tapauskohtaista, eikä varmaankaan ihan niin yksinkertaista, minkä takia emme pysty täältä sanomaan, mitä sinun tulisi tehdä. Paras tapa on jutella esimerkiksi opinto-ohjaajan kanssa. Hänellä on varmasti kokemusta asiasta ja osaisi kertoa sinulle, mistä kannattaisi lähteä liikkeelle. 

Kannustamme aina opiskeluun, mutta täytyy olla tarkkana yksityiskohdista ja oppilaitosten periaatteista, kun on kyse siitä, että jättäisit opiskelut kesken toisessa paikassa. 

Suosittelen sinua myös tiedustelemaan, olisiko sinulla mahdollisuus suorittaa ammatillista perustutkintoa loppuun esimerkiksi etäopetuksena tai monimuoto-opetuksena, vaikka aloittaisitkin opiskelut korkeakoulussa. Fiksuinta olisi aina suorittaa opinnot kuitenkin loppuun, ja mikäli sinun olisi mahdollista tehdä molemmat, se olisi paras vaihtoehto.

Voit myös tiedustella siitä, olisiko sinun mahdollista lykätä korkeakoulupaikkaasi eteenpäin, jolloinka saisit rauhassa käytyä ammatillisen perustutkinnon loppuun.

Toivottavasti löydät etsimäsi ja onnea opintoihin! :)

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi