etälukio

25 kesä 2020
KYSYMYS
Hei! Lukion ensimmäisen vuoden jälkeen huomasin, ettei tämä koulu ollut minulle sopiva. Olen myös huomannut, että opin parhaiten, kun opiskelen itsenäisesti. Onko missään mahdollista suorittaa koko lukion oppimäärä eli vähintään 75 kurssia etänä itsenäisesti. Minulla on hevonen ja soitan pianoa, selloa sekä harrastan muitakin harrastuksia. Asun myös maalla eikä täällä ole julkista liikennettä, joten liikkuminen on hieman vaikeaa. Haaveita on myös pääsy ulkomaille vuoden sisällä ja töiden aloittaminen. Aika ei siis vaan kerrassaan riitä! Sitä vielä, että onko aikuislukiosta valmistuneella tai etälukion suorittaneella samanlaiset mahdollisuudet jatko-opiskeluun? Katsooko yliopistot sitä ”pahalla”?
Kiitos!

Vastaus

25 kesä 2020

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Lukion suorittaminen etänä on hyvin oppilaitoskohtaista. Osin se olisi ehkä mahdollista. 

Kyseessä oleva asia on lukiosi päätettävissä, joten suosittelen sinua tiedustelemaan tästä esimerkiksi opinto-ohjaajalta - hänellä varmasti on tullut saman kaltaisia seikkoja vastaan ja osaa kertoa sinulle, miten kannattaisi edetä. Etäopiskelu on myös itse aineen opettajien asia. Joillekin opettajille se on täysin ok ja toisille se ei käy alkuunkaan, joten tälläkin asialla olisi paljon vaikutusta.

Lukion suorittaminen on saman arvoinen, vaikka sen olisi suorittanut osin etänä tai kokonaan lähiopetuksessa. Lukion päättötodistus ei menetä arvoa. Yliopistoille ja työnantajille tärkeintä on sen suorittaminen. 

Alta löydät linkin etälukiosta Opintopolussa. Siitä voit lukea yleistä tietoa tästä.

Opintopolku - etälukio

Toivottavasti löydät etsimäsi ja onnea opintoihin! :)

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi