Kriminologian maisteriopinnot

13 elo 2020
KYSYMYS
Hei! Olen menossa opiskelemaan sosiaalitieteitä Turun yliopistoon. Haaveilen tulevaisuudessa pääseväni kriminologian maisteriohjelmaan, joka käsittääkseni sijaitsee Helsingissä. Haluaisinkin varmistaa onko tällainen vaihto varmasti mahdollinen :)

Lisäksi luin jostain, että näitä paikkoja on suhteellisen vähän. Mitä voi tehdä maksimoidakseen mahdollisuudet päästä sisään?

Vastaus

13 elo 2020

Hei! 

Helsingin yliopistossa voi tosiaan suorittaa Sosiaalitieteiden maisteriohjelman kriminologian opintosuuntauksella. Ohjelmaan voi hakeutua, jos on sovittanut soveltuvan kanditutkinnon tai muun pohjakoulutuksen. Koulutukseen haetaan kevään korkeakoulujen yhteishaussa.

Maisteriohjelmaan valitaan enintään 40 opiskelijaa, ja ohjelmassa on seitsemän mahdollista opintosuuntausta (joista kriminologia siis yksi). Kriminologiaan otetaan vain kaksi uutta opiskelijaa (tiedot kevään 2020 hausta). Hakulomakkeella tulee määritellä, mihin opintosuuntaan haluat hakea.

Valintaan vaikuttavat:

  • aikaisempien opintojesi soveltuvuus maisteriohjelman opintosuuntaan
  • opintomenestyksesi
  • osoittamasi motivaatio (hakiessa kirjoitetaan motivaatiokirje)
  • kykysi tuottaa tieteellistä tekstiä

Kannattaa siis valita kandiopintojen aikana sellaisia opintoja, jotka soveltuvat mahdollisimman hyvin kriminologian alalle. Opinnoista kannattaa pyrkiä saamaan mahdollisimman korkeat arvosanat. Motivaatiokirje kannattaa kirjoittaa huolella ja perustella kattavasti, miksi hakeutuu ohjelmaan ja miksi sinut tulisi valita. Jos tieteellisen tekstin tuottaminen tuntuu hankalalta, sitä kannattaa harjoitella kandiopintojen aikana.

Täältä voit lukea tarkemmin osaamisen pisteyttämisestä.

Tsemppiä opintoihin! :)

Ystävällisin terveisin

Emma, studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi