Suomalaisen peruskoulun arvosanojen korotus Ruotsissa

09 marras 2020
KYSYMYS
Hei, muutin pari kuukautta sitten Ruotsiin ja haluaisin hakea ensi vuonna Ruotsin lukioon/ammattikouluun(tällä hetkellä opiskelen ruotsin kieltä). Mutta arvosanani eivät täysin riitä näihin. Onko ja mitä mahdollisuuksia minulla on nostaa peruskoulun arvosanoja.

Vastaus

09 marras 2020

Hei,

kiitos viestistäsi. Jos edelleen asuisit Suomessa, sinun olisi mahdollista korottaa perusopetuksen arvosanoja kansanopistoissa tai aikuislukioissa. Valitettavasti jos kotiosoitteesi on nykyään Ruotsissa ja olet peruskoulun jo suorittanut hyväksytysti, asia on paljon hankalampi.

Tässä tilanteessa suosittelen sinua aluksi kysymään suomalaisista kansanopistoista tai aikuislukioista, jotka tarjoavat perusopetusta, olisiko arvosanoja mitenkään mahdollista korottaa Ruotsista käsin esim. etäopintojen kautta.

Tämän lisäksi kannattaa ehdottomasti kääntyä studentum.se:n puoleen ja kysyä heiltä lisätietoja koulutuksista ja arvosanojen mahdollisesta korottamisesta Ruotsissa, sillä he tuntevat Ruotsin järjestelmän paremmin kun me täällä studentum.fi:ssä. Heille voi lähettää myös suoraan sähköpostia osoitteeseen info@studentum.se.

Hyvää syksyn jatkoa!

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi