Farmaseutin ja proviisorin opinnot

28 maalis 2022
KYSYMYS
Tähtään proviisorin koulutukseen ja olen juuri valmistumassa lukiosta. Kuulin kuitenkin, että olisi mahdollista hakea myös farmaseutin koulutukseen ja pyrkiä opintojen ohella vielä proviisoriksi. Olenkin nyt yhteishaun päällä ollessa vähän hukassa mitä minun kannattaisi tehdä. Olisiko kannattavaa tähdätä suoraan proviisoriksi vai onko paljon helpompaa päästä farmasian opintoihin ja sitten siirtyä jatkamaan proviisoriksi? Hakevatko farmaseutit yhteishaussa proviisoriksi? Osaatko arvioida kumpi tie olisi helpompi proviisoriksi tähdätessä?

Jos päättäisinkin hakea myös farmaseutin koulutukseen ja pääsisin sisään, olisiko tutkinto mahdollista suorittaa toisella paikkakunnalla ja sitten myöhemmin siirtyä opiskelemaan proviisoriksi toiseen kaupunkiin?

Vastaus

28 maalis 2022

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Proviisorin tutkinto on jatkoa farmaseutin tutkinnolle. Proviisorin koulutusohjelmassa opiskelija suorittaa ensin farmaseutin alemman korkeakoulututkinnon (180 op) ja sen jälkeen proviisorin ylemmän korkeakoulututkinnon (120 op). Jos haet opiskelemaan farmaseutiksi, voit valmistuttuasi hakea maisterihaussa eli yhteishaun kautta proviisoriksi.  

Suosittelen sinua kysymään alan oppilaitosten hakupalveluista sitä, pystyykö tutkinnon suorittamaan toisella paikkakunnalla. Myöhemmin sinulla on mahdollisuus siirtyä opiskelemaan proviisoriksi toiseen kaupunkiin esimerkiksi siirtohaun tai maisterihaun kautta.

Ystävällisin terveisin

studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi