🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Kysymys yhden opiskelupaikan säännöstä

14 syys 2022
KYSYMYS
Hei!

Otin opiskelupaikan vastaan kevään 2022 yhteishaussa Sairaanhoitaja (AMK) Savonian ammattikorkeakoulusta, mutta lykkäsin opintojani vuodella heinäkuussa alkaneen armeijani vuoksi.

Onko minun yhden opiskelupaikan sääntöön kuuluva kyseessä oleva lukuvuosi siis 2022-23 vai 2023-24?

Tahtoisin kokeilla onneani ja hakea paikkaa Metropolian ammattikorkeasta ensihoidosta, tämän syksyn haussa, mutta en ole varma voinko? Jos en, onko jotain muuta miten voisin anoa vaihtoa?

Sydämeni on aina sykkinyt ensihoidolle, mutta koska se paikka ei tullut tänä vuonna, otin sairaanhoitajan paikan ulkopuolisesta paineesta.

Vastaus

14 syys 2022

Hei!

Yhden paikan säännös tarkoittaa tosiaan sitä, että voit ottaa vastaan vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan samana lukukautena alkavista koulutuksista.

Huomaathan, että kyse on lukukausista, ei lukuvuosista.

En ole aivan varma, mikä lukukausi lasketaan sairaanhoitajaopintojesi aloitusajankohdaksi tuon lykkäyksen vuoksi. Jos kuitenkin haet nyt syksyn yhteishaussa keväällä 2023 alkavaan ensihoidon koulutukseen, ei alkamislukukausi ole sama kuin lykkäämiesi opintojen (oli se sitten syksy 2022 tai syksy 2023).

Suosittelisin sinua vielä varmistamaan asian Metropolian hakijapalveluista (hakijapalvelut@metropolia.fi), niin saat varmasti ajankohtaisen ja varman tiedon asiasta.

Tsemppiä hakuun ja omien unelmiesi seuraamiseen! :)

Ystävällisin terveisin

Emma, studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi