🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Opintojen soveltuvuus maisterihaussa

04 marras 2022
KYSYMYS
Hei,

Opiskelen psykiatriseksi sairaanhoitajaksi tällä hetkellä. Olen kuitenkin miettinyt, että voinko hakea psykologian maisteriohjelmaan tällä tutkinnolla Helsingin yliopistoon? Hy:n sivuilla lukee vain, että pitää olla soveltuva ammattikorkeakoulututkinto ja jotain täydennysopintoja, mutta olisi kiva tietää mitä pitäisi tarkemmin ottaen suorittaa sitten avoimessa ennen tuohon hakua. Entä onko amk-keskiarvo olennainen? Valmistunen noin 3,5 keskiarvolla.

Olen miettinyt psykologian opintoja avoimessa ihan muutenkin. Mutta nyt alkoi kiinnostamaan mahdollisuus hakea jossain vaiheessa maisteriohjelmaan.

Vastaus

04 marras 2022

Hei,

Joissakin maisteriohjelmissa soveltuvat opinnot on tarkasti määritelty valintaperusteissa. Näin on esimerkiksi, jos maisteriohjelmaan vaaditaan tietyt opintokokonaisuudet tai tietyt opintosuoritukset. Jos hakukohteessasi ei ole tarkemmin määritelty, mitkä opinnot ovat soveltuvia tai antavat hakukelpoisuuden, voit arvioida opintojesi soveltuvuutta esimerkiksi tutustumalla hakemasi maisteriohjelman verkkosivuihin ja tutkintorakenteeseen, ja arvioimalla oletko suorittanut sellaisia opintoja, jotka antavat sinulle riittävät pohjatiedot suorittaa maisteriohjelman opinnot.

Soveltuvien opintojen arvosanataso otetaan yleensä huomioon, mutta tämä riippuu erikseen jokaisen hakukohteen valintaperusteista. Yleisesti Helsingin yliopiston maisteriohjelmiin vaaditaan hyvä arvosanataso. Hakijoita kuitenkin verrataan jokaisella hakukierroksella toisiinsa ja parhaat tulevat hyväksytyiksi, joten tarkempi arvosanataso vaihtelee vuosittain ja hakukohteittain. Yliopisto ei voi tästä syystä etukäteen arvioida hakijoiden keskiarvon riittävyyttä ohjelmiin.

Opintojen soveltuvuuteen liittyvissä kysymyksissä kannattaa ensisijaisesti olla yhteydessä Helsingin yliopiston hakijapalveluihin: hakijapalvelut@helsinki.fi

Onnea opintoihisi!

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi