Ammattikorkeakouluun hakeminen

13 tammi 2023
KYSYMYS
Hei!
Olen suorittanut ammattillisen perustutkinnon vuonna 2014 ja hakisin nyt keväällä ensikertalaisena ammattikorkeakouluun. Ja luin netistä, että vuoden 2015 jälkeen valmistuneet ovat mukana todistusvalinnassa...
Että kannattaako hakea ollenkaan ja millaiset mahdollisuudet olisi edes päästä ammattikorkeakouluun?

Vastaus

13 tammi 2023

Hei,

Jos sinulla ei ole todistusvalintaan soveltuvaa tutkintoa, voit hakea opiskelupaikkaa valintakokeen perusteella. Voit myös esimerkiksi opiskella avoimessa ammattikorkeakoulussa, minkä jälkeen voit hakea erillishaussa avoimen ammattikorkeakoulun väylän kautta opiskelemaan tutkinto-opiskelijaksi.

AMK-valintakoe on ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen valintakoe, joka tehdään omalla kannettavalla tietokoneella. AMK-valintakokeessa arvioidaan valmiuksia ammattikorkeakouluopintoihin, eikä siihen liity ennakkomateriaalia tai -tehtäviä. AMK-valintakokeesta voit lukea lisää täältä.

Eri oppilaitosten sisäänpääsyprosentit sekä alakohtaiset valintakokeessa kysyttävät asiat vaihtelevat jonkin verran, joten myös mahdollisuudet päästä sisään vaihtelevat. Näihin suosittelisin tutustumaan huolellisesti etukäteen, mikäli sisälle pääsymahdollisuudet mietityttävät. Aina kannattaa kuitenkin hakea, siinä et menetä mitään!

Onnea hakuprosessiin!

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi