🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Ylioppilastutkinnon täydentäminen

01 maalis 2023
KYSYMYS
Hei,

Olen kiinnostunut kirjoittamaan uusia aineita ylioppilastutkintoa täydentämään. En löydä vastausta siihen, miten monella kerralla voin tämän tehdä, sillä monessa lähteessä toistuu kolmen kirjoitukerran sääntö.

Olen käyttänyt kaksi kirjoituskertaa (syksy ja kevät) aikanaan valmistuessani ylioppilaaksi. Onko minulla rajaton määrä kirjoituskertoja tämän lisäksi uusille täydentäville aineille, vai tuleeko kaikki ylimääräiset aineet kirjoittaa yhden eli kolmannen kirjoituskerran aikana?

Kiitos paljon avusta.

Vastaus

01 maalis 2023

Hei,

Kiitos viestistäsi. Ylioppilastutkinnon suorittamisen jälkeen on mahdollista täydentää tutkintoa uusilla kokeilla ja sen ajankohdan saa valita itse. Tutkintoa täydentäessä kokeen saa uusia niin monta kertaa kuin haluaa ja läpipäästyistä kokeista saa erillisen todistuksen.

Hylätyn ylioppilaskokeen voi uusia kolme kertaa ja läpipäästyn kokeen saa uusia niin monta kertaa kuin haluaa. Jos olet jo valmistunut ylioppilaaksi, pystyt uusimaan myös hylätyt kokeet niin monta kertaa kuin haluat.

Suosittelisin sinua olemaan kuitenkin vielä yhteydessä oppilaitokseen, jossa haluat täydentää tutkintoasi ja varmistaa asian heiltä.

Tsemppiä ylioppilastutkinnon täydentämiseen!

Ystävällisin terveisin

studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi