Seksuaalineuvojan koulutus

14 elo 2023
KYSYMYS
Hei,

minua on jo pitkään kiinnostanut seksuaalineuvojan ja/tai seksuaaliterapeutin koulutus. Olen yrittänyt tutkia esimerksi Suomen Seksologisen Seuran nettisivuja, mutta heidänkin sivuillaan on hieman epäselvästi sanoitettu se, millainen koulutus tarvitaan ennen seksuaalineuvojan koulutukseen hakeutumista.

Eli kysymykseni on: millainen pohjakoulutus tarvitaan seksuaalineuvojan koulutukseen? Opiskelen tällä hetkellä teologiaa yliopistossa, joten voisinko oman kandi+maisteri kombon jälkeen hakeutua seksuaalineuvojan koulutukseen?

Olen pohtinut, että tekisin teologisessa tiedekunnassa kandidaatintutkinnon, jonka jälkeen hakeutuisin sukupuolentutkimuksen maisteriohjelmaan. Voisikohan tällaisella kombolla hakea seksuaalineuvojakoulutukseen, vai pitääkö valmistautua teologian maisteriksi?


Ystävällisin terveisin,

Sanni, opiskelija Helsingistä

Vastaus

14 elo 2023

Hei Sanni, ja kiitos kysymyksestäsi!

Tutkailin muutamien eri oppilaitosten tarjoamia seksuaalineuvojan koulutuksia, ja opinnot on suunnattu pääsääntöisesti "vähintään opisto- tai korkeakoulututkinnon suorittaneille sosiaali- ja terveysalan, kasvatusalan tai muun soveltavan alan ammattihenkilöstölle". Käsittääkseni ei kuitenkaan ole mitään tiettyä koulutusta, joka olisi pakko olla – uskoisin siis, että voit hakea myös muiden kuin yllä listattujen alojen korkeakoulututkinnolla (myös alemmalla, ei vain maisteri), jos kiinnostusta alalle kouluttautumiseen on. En siis näe estettä, ettetkö voisi aikanaan hakeutua ks. koulutukseen.

Asian vahvistamiseksi suosittelisin sinua olemaan suoraan yhteydessä siihen oppilaitokseen/oppilaitoksiin, joissa olisit kiinnostunut opiskelemaan ja kysymään heiltä hakemisesta.

Tsemppiä opintoihin! :)

Ystävällisin terveisin

Emma, studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi