Sosiaalipedagogiikan opinnot

13 marras 2023
KYSYMYS
Moikka!
Olen valmistunut 2019 sosionomiksi ja nyt on jatkokouluttautuminen mielessä. Kiinnostaisi yhteiskuntatieteet, tieteenalana sosiaalipedagogiikka. On ollut tosi vaikeeta löytää netistä tietoa, että pystyykö sosionomiopintoja hyväksilukemaan tai esim. tekemään avoimessa yliopistossa tiettyjä kursseja, jotta voisi hakea suoraan maisteriopintoihin vai onko haettava vaan kandi + maisteriopintoihin. Sosiaalitieteissä (sosiaalityö) pystyy tekemään aineopintoja avoimessa yliopistossa ja sen jälkeen hakea maisteriopintoihin, mutta sosiaalipedagogiikasta en tiedä.

Vastaus

13 marras 2023

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi.

Aikaisempien opintojen hyväksiluku harkitaan aina tapauskohtaisesti ja päätöksen tekee yliopisto, tässä tapauksessa Itä-Suomen yliopisto, sillä ainoastaan siellä voi opiskella sosiaalipedagogiikan tieteenalaa. Voit hakea maisteriopintoihin sosionomin tutkinnolla. Hakuvaatimuksissa lukee seuraavasti (opintopolku.fi):

Ryhmä 2:Valintaperusteena on sosiaali-, terveys-, kasvatus- tai kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto tai ylempi ammattikorkeakoulututkinto, jonka lisäksi on suoritettu jonkin yhteiskuntatieteellisen oppiaineen perus- ja aineopintokokonaisuudet tai yhteiskuntatieteellisen monitieteisen kokonaisuuden perus- ja aineopintokokonaisuudet vähintään arvosanalla hyväksytty, hyvä (3) tai 3/5 tai vastaavaksi katsottava ulkomainen koulutus. Tällä perusteella valitaan 5 opiskelijaa.

Suosittelen sinua olemaan yhteydessä Itä-Suomen yliopiston hakijapalveluihin, jotta he voivat opastaa sinua hakemisessa ja vaatimusten täyttämisessä.

Tsemppiä hakuun!

Terveisin,

Vilma, studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi