Lukion vaihtaminen

01 marras 2023
KYSYMYS
Hei!

Aloitin nyt elokuussa lukion ensimmäisen vuoden. Jouduin valitettavasti lukioon, johon en halunnut. Syynä oli liian matala keskiarvo.. Kysyisin, että kuinka vaikeaa on vaihtaa lukiota ja miten se tapahtuu? Kuinka vaikeaa on vaihtaa lukioon, jossa keskiarvo raja oli korkeampi, kuin lukiossa jossa nyt opiskelen? Onko nykyisillä opintojakso arvosanoillani väliä vai vain sillä peruskoulun keskiarvolla? Jos saan nostettua keskiarvoani, voiko sillä olla jotain merkitystä?

Vastaus

01 marras 2023

Hei,

kiitos kysymyksestäsi.

Sinun kannattaa ottaa yhteyttä sen lukion rehtoriin, mihin haluat vaihtaa opiskelemaan. Lukion vaihtaminen onnistuu yleensä ihan vain keskustelemalla ja sopimalla asiasta. Asiaan vaikuttaa tietysti, onko kohdelukiossa tilaa ja myös koulumenestykselläsi on merkitystä. Joihinkin kouluihin saattaa joutua hakemaan yhteishaussa uudelleen, mutta suosittelisin ottamaan ensimmäisenä yhteyttä lukioon, johon haluat vaihtaa.

Jos haluat vaihtaa lukuvuoden aikana toiseen lukioon, ole yhteydessä siihen lukioon, johon haluat. Uusi lukio päättää, miten se ottaa huomioon ja hyväksilukee ne opinnot, jotka ehdit jo suorittaa aikaisemmassa lukiossa.

Ystävällisin terveisin,

Vilma, studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi