🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Kriminaalipsykologi ammattina

02 marras 2023
KYSYMYS
Moikka!

Kun Suomessa ei valitettavasti ole kriminaalipsykologian koulutusta ollenkaan, niin osaatteko vastata, onko se silti mahdollinen työ? Kun sitähän voisi opiskella niin, että yhdistäisi psykologian opintoja kriminologian kanssa. Ja mitä aineita sitten kuuluisi opiskella ja kirjoittaa päästääkseen kriminologian koulutukseen?

Vastaus

02 marras 2023

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi!

Kriminaalipsykologi ei käsittääkseni mukaan ole varsinainen ammattinimike, mutta psykologeja voi mahdollisuuksien mukaan työllistyä kriminologian alalle. Voit tutkia kriminologian työmahdollisuuksista lisää esimerkiksi Helsingin yliopiston kriminologian opiskelijoiden yhdistys Desistanssi ry:n sivuilta.

Saat eniten pisteitä psykologian todistusvalinnassa pitkästä matematiikasta, äidinkielestä sekä psykologiasta, eli ainakin nämä aineet kannattaa kirjoittaa yo-tutkinnossasi. 

Mikäli haluat päästä opiskelemaan sosiaalitieteitä, jossa kriminologia on maisterisuuntauksena Helsingin yliopiston tarjonnassa, saat eniten pisteitä psykologiasta, pitkästä matematiikasta, äidinkielestä sekä historiasta.

Toivottavasti vastauksestani on sinulle apua!

Ystävällisin terveisin,

Vilma, studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi