Lukion vaihtaminen

10 tammi 2024
KYSYMYS
Olen lukion ensimmäisellä luokalla ja tarkoitus olisi vaihtaa opiskeluiden takia toiseen. Mikäli jatkuvassa haussa tai uudessa yhteishaussa ei ole tilaa 2. vuosiluokalle, voinko hakea lukioon uudestaan ensimmäiselle luokalle, kirjoittaa lukion "kahteen vuoteen" ja säilyttää arvosanat lukion ensimmäiseltä vuodelta? Vai onko lukio mahdollista aloittaa uudelta pohjalta ja vanhat arvosanat hylättäisiin.

Vastaus

10 tammi 2024

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Sinun kannattaa ottaa yhteyttä sen lukion rehtoriin, mihin haluat vaihtaa opiskelemaan. Lukion vaihtaminen onnistuu yleensä ihan vain keskustelemalla ja sopimalla asiasta. Asiaan vaikuttaa tietysti, onko kohdelukiossa tilaa ja myös koulumenestykselläsi on merkitystä. Joihinkin kouluihin saattaa joutua hakemaan yhteishaussa uudelleen, mutta suosittelisin ottamaan ensimmäisenä yhteyttä lukioon, johon haluat vaihtaa.

Jos haluat vaihtaa lukuvuoden aikana toiseen lukioon, ole yhteydessä siihen lukioon, johon haluat. Uusi lukio päättää, miten se hyväksilukee ne opinnot, jotka ehdit jo suorittaa aikaisemmassa lukiossa.

Tsemppiä opintoihin!

Ystävällisin terveisin,

Vilma, studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi