Ulkomaille lääkikseen

14 maalis 2024
KYSYMYS
Hei, minulla on media-alan perustutkinto ammattikoulusta ja hiukan lukio-opintoja sen lisäksi, mutta en valmistunut lukiosta. Haluaisin jatkaa opintoja yliopistossa. Lääketieteen opiskelu ulkomailla kiinnostaisi. Mihin ulkomaisiin lääkis-opiskelupaikkoihin on mahdollista hakea ilman lukiotutkintoa? Erityisesti kiinnostaisi ruotsinkieliset opinnot, koska se on toinen äidinkieleni ja olen käynyt koulut ruotsiksi. Puhun sujuvasti myös englantia.

Vastaus

14 maalis 2024

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Jotta voi hakea Ruotsissa lääketieteelliseen, täytyy olla lukio suoritettuna. Vuonna 2016 tai sen jälkeen lukion aloittaneiden on tullut suorittaa biologiaa 4 kurssia, kemiaa 5 kurssia, fysiikkaa 7 kurssia ja pitkä matematiikka. Eli tämän perusteella et voi valitettavasti hakea Ruotsiin lääketieteelliseen. Voit tutustua paremmin hakukelpoisuuteen antagning.se-sivustolla.

Kannattaa tutustua Liettuassa olevaan Vilnan yliopistoon ja Virossa olevaan Tarton yliopistoon. Lisäksi esimerkiksi Unkarissa, Tšekissä ja Kroatiassa on lääketieteellisiä, joihin voi hakea ilman ylioppilastodistusta. Eri lääketieteellisiin haetaan muun muassa pääsykokeilla ja motivaatiokirjeillä. Tavat vaihtelevat yliopistojen välillä, mutta näistä löytyy paljon tietoa netistä. 

Pidempi lista Euroopan alueen lääkärikoulutuksista löytyy tämän linkin takaa .

On hyvä myös tutustua opintojen kustannuksiin eri maissa, sillä ne voivat vaihdella hyvinkin paljon.

Tsemppiä oikean hakukohteen löytämiseen!

Ystävällisin terveisin

Aino, studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi