Valintakokeeseen valmistautuminen

15 huhti 2024
KYSYMYS
Hei! Hain tänä vuonna yhtenä vaihtoehtona Jyväskylään "Kulttuurit ja yhteisöt muuttuvassa maailmassa" opintoihin. Valitsin tämän hieman hetken mielijohteessa ja nyt kun pitäisi valmistautua valintakokeeseen niin olen hieman hukassa. Onko mitään vinkkejä? :)

Vastaus

15 huhti 2024

Hei ja kiitos viestistäsi!

Suosittelen aloittamaan valintakokeeseen valmistautumisen tutustumalla vielä kunnolla opintojen sisältöön oppilaitoksen nettisivuilla. Näin saat paremman kuvan siitä, millaisiin aiheisiin valintakokeen tehtävät mahdollisesti liittyvät.

Kulttuurit ja yhteisöt muuttuvassa maailmassa -kandidaatti- ja maisteriohjelman valintakokeessa nähtävästi jaetaan aineistoa, jota tulee hyödyntää tehtäviin vastatessa. Tämän vuoksi kannattaakin harjoitella myös aineiston lukemista, ja miettiä itsellesi parasta tapaa aineiston sisällön nopeaan ymmärtämiseen.

Jos valintakokeeseen on myös ennakkomateriaalia, sitä kannattaa aluksi silmäillä läpi, jotta saat käsityksen siitä, mitä se pitää sisällään. Vasta tämän jälkeen kannattaa aloittaa materiaalien tarkempi lukeminen.

Netistä löytyy paljon erilaisia vinkkejä valintakokeisiin valmistautumisesta, joiden pohjalta voit miettiä itsellesi parhaiten sopivia tapoja. Jos tunnet jonkun, joka on tehnyt aikaisemmin saman tai samankaltaisen valintakokeen, kannattaa kysyä häneltäkin vinkkejä.

Tsemppiä valintakokeeseen!

Ystävällisin terveisin

Aino, studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi