Kahden opiskelupaikan vastaanottaminen

15 huhti 2024
KYSYMYS
Hei,

hain kevään yhteishaussa opiskelemaan kahdelle eri alalle, sekä kandidaatin että maisterin tutkintoihin, jotka molemmat alkavat syksyllä 2024. Onko mahdollista ottaa vastaan molempia opiskelupaikkoja ja ilmoittautua poissaolevaksi toisessa korkeakoulussa esimerkiksi ensimmäisen lukukauden ajaksi (tai vaihtoehtoisesti ilmoittautua molempiin korkeakouluihin läsnäolevaksi)? Maisteriin minulle varmistui jo paikka teknillisestä yliopistosta. Kandintutkintoa (kandi + maisteri) haen opiskelemaan valtiotieteelliseen tiedekuntaan, toiseen yliopistoon eri kaupunkiin. Vai päteekö yhden korkeakoulupaikan säännös myös tällaisessa tilanteessa?

Kiitos vastauksista!

Vastaus

15 huhti 2024

Hei ja kiitos viestistäsi!

Yhden korkeakoulupaikan säännös pätee myös tilanteessa, jossa haet sekä kandidaatin tutkintoon että itsenäiseen maisterin tutkintoon. Voit ottaa vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan paikan.

Ymmärtääkseni ensimmäiselle lukuvuodelle voi ilmoittautua poissaolevaksi ainoastaan lakisääteisten syiden perusteella, joita ovat muun muassa asepalvelus, vanhempainvapaa ja oma sairaus. Näin ollen et voisi ilmoittautua poissaolevaksi ensimmäisenä vuotena vain siksi, että itse haluat aloittaa opinnot myöhemmin.

Sanoisin siis, että voit ottaa vastaan vain toisen opiskelupaikan. Kannattaa kuitenkin vielä tarkistaa asia oppilaitokselta, johon olet hakenut.

Ystävällisin terveisin

studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi