Aikuiskoulutustuki ja opintotuki

08 touko 2024
KYSYMYS
Hei,
Olen vakituisessa työssä oleva korkeakoulutettu aikuinen. Suunnitelmissa olisi jäädä opintovapaalle ja hakea aikuiskoulutustukea vielä viimeisenä mahdollisena hetkenä. Jos saan opiskelupaikan ammattiopistossa jatkuvalla haulla aloitan opiskelun monimuoto-opiskeluna alkaen 31.7.2024 ja haen omasta työstäni opintovapaata ja aikuiskoulutustukea 15 kuukaudeksi.

Olen osallistunut myös kevään toiseen yhteishakuun, ja olen edennyt AMK:n taidealan monimuotokoulutuksessa pääsykoevaiheeseen asti. Tulokset tästä hausta tulevat vasta heinäkuussa. Tämä AMK opiskelu alkaisi vasta elo-syyskuussa 2024 eli ymmärtääkseni tähän opiskeluun en voisi edes hakea aikuiskoulutustukea. Mikäli tulen hyväksytyksi molempiin koulutuksiin, voinko opiskella niitä yhtäaikaa niin että haen vain toisesta aikuiskoulutustukea tai opintotukea? Toinen koulutus on siis ammattikorkeakoulussa ja toinen ammattiopistossa (ammatillinen perustutkinto).

Vastaus

08 touko 2024

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

On totta, että elokuussa alkaviin opintoihin ei ole enää mahdollista saada aikuiskoulutustukea. Jotta aikuiskoulutustukea voi vielä saada, tulee opintojen ja myös tukikauden alkaa viimeistään 31.7.2024.

Aikuiskoulutustukea ja opintotukea ei voi saada samaan aikaan. Voisit siis saada joko aikuiskoulutustukea tai opintotukea. Myöskään opintotukea et voi saada kahteen eri tutkintoon samaan aikaan.

Voit siis kyllä opiskella samaan aikaan molempia tutkintoja, mutta saat vain toiseen aikuiskoulutustukea tai opintotukea. Juuri niin kuin sanoitkin!

Tsemppiä opintoihin!

Ystävällisin terveisin

Aino, studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi