🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Uusi yhden korkeakoulupaikan säännös

27 touko 2024
KYSYMYS
Hallituksen esittämässä yhden opiskelupaikan säännössä mainitaan, että opiskelupaikan vastaanottaminen edellyttää muista SAMAN tai ALEMMAN tasoisista korkeakoulututkintoon johtavista opiskeluoikeuksista luopumista. Suoritan tällä hetkellä lisensiaatin tutkinnon, joka on korkeampi kuin maisterin tutkinto. Näin ollen olisiko mahdollista, ettei tuleva säännös koskisi minua, jos haen myös toiseen koulutusohjelmaan, josta saa maisterin tutkinnon?

Ja olisiko mahdollista, ettei säännös tulisi vielä ensi vuonna vaan vasta seuraavan yhteishaun jälkeen eli esim. vuonna 2026?

Vastaus

27 touko 2024

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Kuten sanoit, hallituksen esittämän lakimuutoksen myötä opiskelupaikan vastaanottaminen edellyttäisi muista saman tai alemman tasoisista korkeakoulututkintoon johtavista opiskeluoikeuksista luopumista. Tämän perusteella sinun ei siis tarvitsisi jatkossakaan luopua lisensiaatin tutkinnosta, vaikka saisit paikan maisterin tutkintoon, sillä se on ylemmän tasoinen tutkinto kuin maisterin tutkinto.

Sitä en osaa valitettavasti sanoa, milloin tämä säännös mahdollisesti tulisi voimaan. Ajankohdasta ei tietääkseni ole ollut vielä puhetta, joten suosittelenkin seuraamaan hallituksen tiedotusta aiheeseen liittyen.

Tsemppiä opintoihin!

Ystävällisin terveisin

studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi