Meikkitaitelijakoulutus

07 helmi 2012
KYSYMYS
Hei!

Olen 26-v. tyttö, olen asunut viimeiset 7 vuotta Dublinissa ja käynyt täällä meikkitaiteilijakurssin (Degree in Fashion Photographic/TV/Film/Special Effects Make-Up), olen myös työskennellyt yli vuoden verran Skandinaviassakin suositulle Bare Minerals-kosmetiikkamerkille ja tehnyt pari keikkaa freelancerina. Minulle on portfoliotakin kertynyt jonkin verran ja kysymykseni kuuluukin: kelpaako Dublinissa käymäni kurssi ja täällä saamani kokemus Suomessa? Tarkoituksenani olisi muuttaa takaisin Suomeen kesän lopulla.

Kiitos!

Jenna

Vastaus

28 elo 2019

Hei Jenna!

Hienoa kuulla, että olet hankkinut kansainvälistä kokemusta opiskelemalla ja työskentelemällä ulkomailla! Olet ilmeisesti siis hakemassa töitä Suomesta?

Useimmiten ulkomaalaiset tutkinnot ovat melko hyvin rinnastettavissa suomalaisiin tutkintoihin, joten uskoisin siten Dublinissa suorittamasi kurssin olevan pätevä myös Suomessa. Toki voit varmuudeksi kirjoittaa itsellesi, ja/tai CV:si ylös, mitä suorittamasi tutkinto sisältänyt, jolloin tuleva työnantajasi saa hieman laajemman käsityksen opintojesi sisällöstä. Uskon kuitenkin, että meikkitaiteilijantyössä on tärkeämpää tiedot ja taidot, kuin itse opiskelupaikka (tai sinun tapauksessasi sen rinnastettavuus Suomalaiseen tutkintoon). Portfoliosta on varmasti apua työnhaussa ja se kannattaa ehdottomasti mainita myös työtä hakiessa. Tällöin työnantaja pystyy saamaan käsityksen työnjäljestäsi portfolion kautta.

Mitä tulee Dublinissa hankkimaasi opiskelu- ja työkokemukseen, olen vahvasti sitä mieltä, että kansainvälinen kokemus on aina ainoastaan pelkkää plussaa työtä hakiessa. Ulkomailla asuminen, työskentely ja opiskelu on varmasti antanut sinulle paljon uusia ideoita ja vinkkejä, joita Suomessa opiskellessasi et olisi välttämättä edes saanut :)

Voit toki vielä tarkistaa sivuiltamme muutamista meikkikouluista heidän meikkitaitelijatutkintoon sisältyvät opinnot. Tässä esimerkiksi linkki Make-Up Artist -maskeerauskoulun sivuille. Sivun melko lopusta löydät heidän kursseilleen sisältyvät asiat. Lisäksi listaus kauneudenhoitoalan koulutuksista, joista voit myös useimmista lukea kurssien sisällöt.

Paljon tsemppiä muuttoon ja työnhakuun!

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi