Jatkokoulutusta valmistuvalle restonomille

19 syys 2012
KYSYMYS
Hei
Olen syksyllä 2012 valmistumassa Laurean ammattikorkeakoulusta Palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelmasta restonomiksi. Haluaisin jatka opintoja ja saada ylemmän korkeakoulututkinnon ja olen erityisesti kiinnostunut markkinoinnista. Olisiko Aalto yliopiston markkinointi (KTM) minulle sopiva, tai olisinko minä sopiva hakemaan sinne?

Vastaus

02 loka 2012

Hei,

mukavaa, että haluat kouluttautua edelleen. Restonomin tutkinto ei ole alempi kauppatieteiden korkeakoulututkinto, joten hieman epäilyttää se, että pystyisit mutkattomasti aloittamaan suoraan markkinoinnin maisteriohjelmassa. Yleensä alemman korkeakoulututkinnon täytyy olla ennen maisteriohjelmaan siirtymistä tai pääsemistä samalta alalta kuin tuleva maisteriohjelma olisi. Usein on myös niin, että korkeampaan korkeakoulututkintoon johtavaan koulutusohjelmaan hakevalta amk-tutkinnon suorittaneelta hakijalta edellytetään vähintään kolmen vuoden työkokemusta kyseiseltä alalta.

Jos mietit, olisivatko markkinoinnin opinnot sinulle sopivia, voisit käydä vielä lukemassa Aalto -yliopiston koulutusohjelmakuvaukset sekä markkinoinnin kandidaatin tutkinnosta että maisterin tutkinnosta.  Suosittelen sinua myös vielä keskustelemaan nykyisen koulutusohjelmasi opinto-ohjaajan kanssa asiasta. Häneltä saattaisi löytyä joitakin tosielämän esimerkkejä vastaavanlaisista koulutussuunnitelmista

Onnea päättyviin opintoihisi ja jatko-opiskelupaikan hakuun! Ystävällisin terveisin, Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi