Saako hierojana toimimisesta pisteitä?

30 syys 2012
KYSYMYS
Hei. Olen hakemassa sairaanhoitajan aikuiskoulutukseen. Olen yrittäjä, kosmetologi, koulutettu hieroja sekä parturi-kampaaja. Kysyisin,että saako hierojana toimimisesta pisteitä. Eli työkokemus samalla alalla toimimisena, onko hierojan työ sosiaali-ja terveysalalla toimimista.

Vastaus

11 loka 2012

Hei,

yleensä oppilaitos määrittelee hakukriteereissään ja kelpoisuusvaatimuksissaan sen, millaisesta työkokemuksesta saa ja millaisesta ei saa pisteitä. Aikuiskoulutusopintoihin hakeuduttaessa on usein niin, että opiskelija haluaa suorittaa tutkinnon alalla, jolla jo työskentelee.

Jos olet suorittanut koulutetun hierojan tutkinnon, se kuuluu ainakin Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston, Valviran mukaan nimikesuojattuihin ammattihenkilöihin. Usein hierojan työ luokitellaan sosiaali-, terveys-, liikunta- ja kuntoutusalan piiriin.

Suosittelen sinua kuitenkin varmuuden vuoksi ottamaan yhteyttä suoraan oppilaitokseen ja kysymään asiasta esimerkiksi siten, että täytät Studentum.fi:n sivustolla yhteydenottolomakkeen sinua kiinnostavan oppilaitoksen tai koulutuksen kohdalla.

Toivottavasti asia selviää. Mukavaa syksyn jatkoa!

Ystävällisin terveisin, Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi