Sivuston käyttötapa: Mobiili

Biologian ja luonnontieteiden linja

Alkio-opisto
Yhteenveto
1 vuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Jyväskylä
Kansanopistot

Biologian ja luonnontieteiden linja

Biologia ja luonnontieteet

Valmistaudu korkeakoulun valintakokeeseen biologian ja luonnontieteiden linjalla

Haluatko opiskella

  • biologiaa?
  • farmaseutiksi tai proviisoriksi?
  • yliopistossa ravitsemustieteitä?
  • bioteknologiaa, biotekniikkaa, biolääketiedettä tai molekyylibiotieteitä?
  • ympäristötieteitä yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa?
  • yliopistossa muita luonnontieteellisiä aloja, kuten fysiikka, kemia tai nanotieteet?
  • vai tuleeko sinusta optikko tai metsäalan asiantuntija?

Haluatko hyödyntää vuoden opiskellen alaa, josta olet haaveillut? Tarvitsetko lisää valmiuksia kevään valintakokeita varten tai kertausta yo-kokeisiin? Ehkä tahtoisit suorittaa jo yliopistotutkinnon osia?

Alkio-opisto tarjoaa lukuvuoden pituisen opintokokonaisuuden, joka auttaa sinua pääsemään opiskelemaan haluamaasi alaa  ja opintoja, jotka voit liittää myöhemmin korkeakoulututkintoosi.

Opiskelu Alkio-opistossa

Biologian ja luonnontieteiden linjalla voit opiskella yliopistotutkinnon osia, joista bio- ja ympäristötieteiden ja kemian perusopinnot ovat olleet suosituimmat. Linjalla voit opiskella myös ravitsemustieteen perusopintoja, lääketieteen perusteita sekä suorittaa luonnonvarat ja ympäristö -opintoja. Voit myös valmistautua muiden alojen valintakokeisiin, joissa tarvitaan luonnontieteiden osaamista kuten farmasia, metsätaloustiede tai biolääketiede.

Lukuvuoden mittaisessa koulutuksessa saat valmiuksia valintakokeisiin, kehität viestintä- ja tiedonhankintataitojasi ja voit suorittaa avoimen yliopiston opintoja (yliopistotutkinnon osia). Vuoden opiskelulla pääset hyvään vauhtiin opinnoissasi ja opiskelutaitosi ovat karttuneet huomattavasti. Suorittamasi opintokokonaisuudet ja yleisopintojaksot (viestintä- ja kieliopinnot) voit myöhemmin sisällyttää osaksi korkeakouluopintojasi. Alkio-opisto tarjoaa myös mahdollisuuden ns. avoimen yliopiston väyläopintoihin.

Kaikille opiskelijoille tarjotaan lukiotasoisia biologian, fysiikan ja kemian opintoja sekä kertausta ja syventävää opetusta näistä aiheista. Edellä mainittujen aineiden opintoja tukevat erikseen suunnitellut kurssit matematiikassa. Lisäksi tarjotaan erilaisia luonnonvarat ja ympäristö -opintoja. Opiskelija koostaa tarjotuista oppiaineista itselleen sopivan opintokokonaisuuden.

Kemiassa ja matematiikassa keskitytään erityisesti valintakokeissa vaadittavan laskurutiinin kehittämiseen ja ylläpitoon.

Perusopintokokonaisuuksia voi tehdä lukuvuoden aikana 1–2. Jos kaksi kokonaista perusopintokokonaisuutta tuntuu paljolta, niin voit ottaa myös osia toisesta opintokokonaisuudesta. Tällaisia osakokonaisuuksia on tarjolla mm. luonnonvarat ja ympäristö -opinnoissa. Yksittäisiä opintojaksoja voi valita myös mistä tahansa perusopintokokonaisuudesta. Opiskelussa voi ottaa päämääräksi väyläopiskelun ja pyrkiä erillisvalinnassa yliopistoihin.

Opiskelija laatii opintojen alussa henkilökohtaisen opintosuunnitelman (hops), joka auttaa opintojen suunnittelussa ja mielekkäiden kokonaisuuksien luomisessa.

Sijoittuminen

Linjan suorittaneet ovat pärjänneet hyvin korkeakoulujen valintakokeissa, onhan moni suorittanut lukuvuoden aikana vähintään yhden alan perusopintokokonaisuuden. Sen jälkeen lukion kurssit avautuvat uudella tavalla valintakokeisiin kerratessa.

Sijoittumistietoja kerätään lukuvuosittain. Viime vuosien opiskelijoista korkeakouluun on päässyt yli 60–80 % heti Alkio-vuoden jälkeen. Suurin osa heistä on napannut itselleen paikan yliopistos

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Biologian ja luonnontieteiden linja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Biologian ja luonnontieteiden linjan opiskelijat valitaan hakemusten perusteella, pääsykokeita ei ole. Linjalle voit hakea Alkio-opiston kotisivuilta löytyvällä sähköisellä hakulomakkeella.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Opiskelusta peritään opintomaksu. Kysy lisätietoa opintomaksuista Alkio-opistosta. 

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Biologian ja luonnontieteiden linja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Alkio-opisto

Alkio-opisto

Alkio-opisto

Alkio-opisto on Suomen laajimmin avoimia yliopisto- ja ammattikorkeakouluopintoja tarjoava kansanopisto. Ovet ovat avoinna kaikille ilman pääsykokeita. Alkio-opisto sijaitsee Jyväskylän Korpilahdella ja oppilaitoksen tiloissa toimii myös Humanistisen ammattikorkeakoulun Jyväskylän kampus. Humanistisen ammattikorkeakoulun Jyväskylän alueyksikön opiskelijat valmistuvat kulttuurituottajiksi tai yhteisöpedagogeiksi. Ilman valintakokeita...


Lue lisää oppilaitoksesta Alkio-opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Alkio-opisto

Tähtiniementie 26
41800 Korpilahti

 Näytä puhelinnumero
www.alkio.fi

Arvoinnit
Arvioinnit
Biologian ja luonnontieteiden linja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,7)
Perustuu 7 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Jopa 58 % lääkiksen paikoista

Valmennuskeskuksen lääketieteen kurssilaiset veivät 58 % Oulun lääketieteellisen pääsykoevalinnan aloituspaikoista vuonna 2020.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: