Sivuston käyttötapa: Mobiili

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | lähihoitaja

Amiedu
Yhteenveto
suomi
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Helsinki
Ammatilliset perustutkinnot

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | lähihoitaja

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | lähihoitaja

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | lähihoitaja

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon suorittaneella on laaja-alaiset perusvalmiudet ammattialan eri tehtäviin ja erikoistuneempi osaaminen ja työelämän edellyttämä ammattitaito vähintään yhdellä työelämän toimintakokonaisuuteen liittyvällä osa-alueella.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon suorittanut voi työskennellä erilaisissa tehtävissä hoidon ja huolenpidon, vanhus- ja vammaispalvelujen, mielenterveys- ja päihdetyön, kotihoidon, varhaiskasvatuksen, lastensuojelun, lapsiperheiden parissa sekä erilaisissa sosiaali- ja terveydenhuollon avohoidon sekä laitoshoidon työtehtävissä.

Koulutusmuotona on oppisopimuskoulutus. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että opiskelijaksi hakeutuvalla on jo valmiiksi sovittuna sosiaali- ja terveysalan työpaikka, jossa oppisopimuskoulutus on mahdollista suorittaa.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon sisältyvät osaamisalaopinnot. Tutkinnon suorittaja voi valita osaamisalan oman kiinnostuksensa ja oppisopimustyöpaikan sopivuuden perusteella. Amiedussa on mahdollista suorittaa yksi alla mainituista osaamisaloista:

 • Ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisala
 • Sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisala
 • Lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisala
 • Vammaistyön osaamisala
 • Mielenterveys- ja päihdetyön osaamisala

Koulutuksen toteutus

Hakeutumisvaiheessa arvioidaan tutkinnon sopivuus hakijalle sekä hänen ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteensa. Arvioissa huomioidaan myös hakijan työpaikan kehittämistarpeet. Arviointien pohjalta tehdään yhdessä työpaikan kanssa suunnitelmat tutkinnon suorittamiseksi ja tarpeellisen ammattitaidon hankkimiseksi.

Tarvittava ammattitaito hankitaan pääasiassa työtehtävissä. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen tueksi valitaan teoriaopintoja henkilökohtaisten kehittämistarpeiden mukaan. Teoriaopinnot koostuvat lähiopetuksesta sekä ohjatusta verkko- ja itseopiskelusta.

Lähiopetus toteutetaan joko yhtenä päivänä viikossa päiväopiskeluna klo 9–15 tai iltaopiskeluna kahtena päivänä viikossa klo 17–20. Opintoja ei järjestetä heinäkuussa eikä joulun ja loppiaisen välillä. Työssäoppiminen voi sisältää vuoro-, viikonloppu- ja yötyötä.

Opiskelijalla on mahdollisuus osallistua kansainväliseen Erasmus -vaihtoon.

Tutkinnon suorittajalla tulee olla työssä mahdollisuus osallistua erilaisiin sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon perusteiden mukaisiin lähihoitajan työtehtäviin. Tutkintotodistuksen saaminen edellyttää, että tutkinnon suorittaja osoittaa hallitsevansa tutkinnon perusteiden mukaisen ammattitaidon sitä vastaavissa työtehtävissä.

Tutkinnon rakenne

Sosiaali-ja terveysalan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä). Ammatillisen perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.

Yhteiset tutkinnon osat (yhteensä 35 osp):

 • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
 • Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
 • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Ammatilliset tutkinnon osat:

 • Kasvun ja osallisuuden edistäminen, 25 osp
 • Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen, 30 osp
 • Osaamisalaopinnot, 75 osp
 • Valinnainen tutkinnon osa, 15 osp

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | lähihoitaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutus on avoin kaikille perusopetuksen oppimäärän suorittaneille henkilöille, jotka haluavat suorittaa lähihoitajan ammatillisen perustutkinnon.

Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että opiskelijaksi hakeutuvalla on jo valmiiksi sovittuna sosiaali- ja terveysalan työpaikka, jossa oppisopimuskoulutus on mahdollista suorittaa.

Koulutukseen valittavalla on oltava riittävän hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito (taso B1). Kielitaidon vaatimus liittyy asiakasturvallisuuteen. Koulutukseen valittavilla tulee olla riittävän kielitaidon lisäksi myös hyvät oppimisvalmiudet. Hakijan tulee hallita perustaidot niin tietotekniikassa kuin matematiikassa.

Koulutukseen haetaan Amiedun nettisivuilla näkyvän Hae koulutukseen -linkin kautta. 

Tutkinto / todistus

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja

Kustannukset

Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta. Opiskelijat kustantavat oppikirjat ja muun opiskelumateriaalin itse.

Sopimuksen mukaan Amiedu maksaa työnantajalle koulutuskorvausta oppisopimuksen ajalta. Oppisopimusopimusopiskelijalla on oikeus opintososiaaliseen etuun lähiopintopäivien osalta, mikäli opintopäivien osallistumisen ajalta ei makseta hänelle palkkaa.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | lähihoitaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Amiedu

Amiedu

Amiedu

Amiedussa voit suorittaa ammatillisen perustutkinnon ammatti- tai erikoisammattitutkinnon sekä ammatillisia sertifikaatteja. Amiedu on kouluttanut yksilöitä ja kehittänyt organisaatioiden osaamista jo yli 40 vuotta, ja Amiedussa opiskelee vuosittain yli 23 000 aikuista. Suurin osan koulutuksista toteutetaan tiiviissä yhteistyössä työpaikan kanssa. Siinä yhdistyy...


Lue lisää oppilaitoksesta Amiedu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Amiedu

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.amiedu.fi

Arvioinnit

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | lähihoitaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Humaanimmalle uralle aikuisena
Opiskelijatarina: Amiedu

Pankinjohtajana aiemmin työskennellyt Anu-Maarit Turunen opiskeli Amiedussa lähihoitajaksi. Vaikka esimiestyössä sai olla tekemisissä ihmisten kanssa ja auttaa heitä, suurempi itsemäärämisoikeus ja humaanimpi työnkuva houkuttivat.

Lue lisää
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Opiskele Diakissa!

Hae syksyn yhteishaussa sosiaali-, terveys- tai kirkon alalle.