Kandi- ja maisteriohjelmat

Hammaslääketieteen koulutusohjelma

Helsingin yliopisto, paikassa Helsinki
Pituus
5,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
5,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus

Hammaslääketieteen koulutusohjelma

Hammaslääketieteen koulutusohjelma johtaa hammaslääketieteen lisensiaatin (HLL) tutkintoon. Lue lisää koulutuksen tavoitteista opinto-oppaasta. Hammaslääketieteen lisensiaatin tutkinto on paitsi akateeminen selkeästi myös ammattiin johtava tutkinto. Hammaslääkärin tehtävä on suun terveyden edistäminen ja potilaiden sairauksien diagnosoiminen ja hoitaminen. 

Hammaslääketieteen lisensiaatiksi valmistuvaksi opiskelijan tulee pystyä toimimaan hammaslääkärin kliinisessä työssä. Tämä edellyttää akateemisia taitoja, kliinisiä kädentaitoja sekä hyviä vuorovaikutustaitoja.

Uramahdollisuudet

Suuri osa hammaslääkäreistä työskentelee terveyskeskuksissa tai itsenäisinä ammatinharjoittajina. Hammaslääkärit työskentelevät myös oman alansa asiantuntijoina moniammatillisissa työyhteisöissä yhteiskunnan eri sektoreilla. Perinteisen hammaslääkärin työn lisäksi koulutus antaa valmiudet toimia myös tutkimus- ja opetustehtävissä. Hammaslääkärit voivat toimia myös ulkomailla tai erilaisissa avustusjärjestöissä. Hammaslääkäreistä erikoistuu n. 10%. 

Hammaslääkäreiden työllistymistilanne on hyvä. Työllistämistilastoja löytyy Hammaslääkäriliiton www-sivuilta.

Pätevyys

Suomessa hammaslääkärin ammattia saa harjoittaa vain laillistettu ammattihenkilö. Hammaslääketieteen lisensiaatin tutkinto antaa pätevyyden toimia laillistettuna hammaslääkärinä. Laillistuksen myöntää sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto (Valvira) hakemuksesta. Tutkinto antaa myös pätevyyden hakeutua tieteelliseen ja/tai ammatilliseen jatkokoulutukseen (tavoitteena hammaslääketieteen tohtorin tutkinto / erikoishammaslääkärin tutkinto).

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Helsinki
  • Viimeinen hakuaika: Yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Hammaslääketieteen lisensiaatti

Helsingin yliopisto
Fabianinkatu 33
00014 Helsinki

Helsingin yliopisto 

Helsingin yliopisto on Suomen vanhin ja koulutustarjonnaltaan monipuolisin tiedekorkeakoulu, joka on perustettu vuonna 1640. Helsingin yliopisto tarjoaa yhteensä 31 kandi- ja 33 maisteriohjelmaa, joiden opetus on joko kokonaan suomeksi ja/tai ruotsiksi. Lisäksi voit opiskella englanninkielisessä kandiohjelmassa, Bachelor's Programme in Science....

Lue lisää oppilaitoksesta Helsingin yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu