Sivuston käyttötapa: Mobiili

Matematiikan, fysiikan ja kemian opettaja

Helsingin yliopisto
Yhteenveto
3+2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Helsinki
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot
Helsingin yliopisto

Matematiikan, fysiikan ja kemian opettaja

Tavoite

Kiinnostaako sinua työskennellä lasten ja nuorten parissa sekä saada heidät innostumaan matematiikasta, fysiikasta tai kemiasta? Matematiikan, fysiikan tai kemian aineenopettajan ammatti on erinomainen valinta näistä tieteenaloista, opettamisesta ja ihmisläheisestä työskentelystä kiinnostuneille. Kumpulan kampus on Pohjoismaiden suurin ja monipuolisin matemaattis-luonnontieteellisen huippututkimuksen keskittymä. Kumpulan kampuksella on vahva kokemus aineenopettajan koulutuksessa ja se on Suomen suurin matemaattis-luonnontieteellisen aineenopettajan koulutuksen antaja.

Kandidaatin tutkinnon suoritettuasi

  • hallitset valitsemiesi tieteenalojen keskeiset aihealueet ja menetelmät ja osaat soveltaa niiden teoreettista tietoa

  • olet saanut käsityksen aineenopettajan työstä

  • osaat käyttää toiminnallisia ja kokeellisia menetelmiä opetuksessa

  • osaat hakea opetuksellista tietoa ja olet saanut kokemuksia sen soveltamisesta opetuksessa

  • opit ymmärtämään, miten tieteenalasi auttaa ratkaisemaan globaaleja ongelmia

  • osaat viestiä omasta alastasi kirjallisesti ja suullisesti sekä työskennellä itsenäisesti ja osana ryhmää

Aineenopettajakoulutuksen kandi- ja maisteriohjelmasta vastaa matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta. Aineenopettajan pätevyyden valitsemiisi opetettaviin aineisiin saat maisterin tutkinnon suoritettuasi matemaattis-luonnontieteellisestä tiedekunnasta. Opintojesi aikana valitset itsellesi kaksi opetettavaa ainetta, joista toinen on matematiikka, fysiikka tai kemia ja toinen joku näistä tai jokin muu opetettava aine.

Koulutuksen sisältö

Opettajan kandiohjelmassa suoritat matematiikan, fysiikan tai kemian opintojen lisäksi toisen opetettavan aineen opintoja. Toinen opetettava aine voi olla myös jokin muu kuin matematiikka, fysiikka tai kemia.

Kandivaiheessa opiskelet laajat perustiedot (perus- ja aineopinnot) joko matematiikassa, fysiikassa tai kemiassa sekä toisessa opetettavassa aineessa. Suoritat valitsemasi tieteenalan opetukseen perehdyttäviä kursseja ja saat opetuskokemusta ohjaajana esimerkiksi lasten ja nuorten tiedepäivissä ja -kerhoissa. Opiskelijana pääset osallistumaan opetuksen suunnitteluun ja toteutukseen sekä yhteistyöhön koulujen kanssa.

Opiskelu on monimuotoista, opiskelijalähtöistä ja yhteisöllistä: luentoja, harjoituksia, tehtävien tekemistä yhdessä toisten opiskelijoiden kanssa, laboratoriotöitä, seminaareja, vierailuja sekä erilaisia projekteja.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Helsingin yliopisto

Helsingin yliopisto

Helsingin yliopisto – opiskele maailman parhaaksi

"Yhtenä maailman johtavista monitieteisistä yliopistoista uskomme ajattelun voimaan muuttaa asenteita, ihmisiä ja yhteiskuntaa – maailman parhaaksi. Tavoitteemme on tuottaa ja jakaa tietoa, joka auttaa ratkaisemaan meitä kaikkia koskettavia maailmanlaajuisia haasteita. Olemme edelläkävijöitä esimerkiksi ilmastotutkimuksessa ja maailman kärkeä syöpähoitojen mekanismien ymmärtämisessä."...


Lue lisää oppilaitoksesta Helsingin yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Helsingin yliopisto

Arvoinnit
Matematiikan, fysiikan ja kemian opettaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: